Cum ascund cablurile unui televizor montat pe suport TV de perete

In: Proiecte DIY Data: vineri, martie 20, 2015 Comentarii: 0 Afisari: 61612

     
      O problema care ramane deseori nerezolvata (sau doar partial rezolvata) in urma reamenajarii unei camere, a montarii noului televizor pe un suport TV pentru perete sau a sistemului audio - video, o reprezinta cablurile suspendate total inestetic. Cabluri care contrasteaza neplacut cu designul interior pe care l-ati realizat cu multe eforturi in incaperea respectiva.

      Pentru a solutiona cu costuri reduse aceasta problema, producatorul Decora introduce in Romania inca un produs inovator: profilele decorative ST pentru mascare cabluri TV.

Profil ST3 pentru ascundere cabluri TV

      Profilele ST sunt baghete rezistente confectionate din Videllit, un material dur pe baza de duropolimer, utilizate pentru decorarea peretilor. Acestea reprezinta o solutie estetica cu dublu rol, de decorare si mascare a cablurilor TV sau ale sistemelor audio – video.

      Tehnologia de fabricatie permite crearea de elemente decorative pe suprafata, astfel ca acestea sunt disponibile in 3 modele decorative, usor de integrat in orice stil de design interior, clasic sau modern:

      Profil canal cabluri decorativ ST1 – suprafata neteda
Profil mascare cabluri ST1

     

      Profil canal cabluri decorativ 
ST2 – cu modele circulare, usor de asortat in amenajarile clasice

Profil mascare cabluri ST2


      Profil decorativ ST3 – cu modele dreptunghiulare care-i confera un aspect contemporan
Profil mascare cabluri ST3

      Unul dintre principalele avantaje este dat de suprafata dura a profilelor, rezistenta la zgariere si socuri mecanice, astfel ca profilul isi pastreaza aspectul estetic si nu necesita inlocuire.

      Profilele ST sunt placi late de 12cm, astfel ca au o capacitate mare de mascare a cablurilor si aduc un plus in designul interior.

Bagheta decorativa ST3

      Instalarea acestora se face simplu, cu silicon universal sau adeziv pentru polistiren.

      Suprafata fina a profilelor nu necesita alte finisari dupa instalare. Totusi, in functie de particularitatile incaperii, acestea pot fi acoperite cu vopsea acrilica sau vopsea lavabila colorata pentru o integrare perfecta in paleta de culori utilizata in camera respectiva.

      Chiar daca rolul principal al profilelor ST este cel functional, de ascundere a diferitelor cabluri electrice, asta nu trebuie sa va impiedice sa va puneti imaginatia la incercare si sa le utilizati in scop decorativ, in orice incaperi, inclusiv in baie.
Decorare camera cu profile ST
Amenajare baie cu profile ST


      Dar iata si un exemplu in care profilele ST au devenit elementul principal al unor decoratiuni interioare originale.

Decoratiune originala cu profile ST

            Aceste imagini va prezinta doar cateva sugestii, dar speram ca aceste exemple sa va fie de ajutor si sa va genereze multe alte idei de utilizare a acestor profile in cadrul amenajarilor pe care le veti realiza in stilul propriu.

      Mai mult, utilizand profilele ST impreuna cu alte profile canal cabluri decorative mai inguste, puteti poza cabluri pe perete in mod estetic, cu care veti crea circuitele electrice necesare, realizand in acelasi timp decoratiuni perete originale care sa poarte amprenta creativitatii voastre.
      Spre exemplu, in imaginea urmatoare puteti vedea cum s-au realizat chenarele usilor cu profile canal cabluri SF1, in care sunt ascunse cablurile ce au fost trecute apoi prin plinta. O idee inspirata a fost si crearea unei rame pentru oglinda din aceleasi profile, realizand astfel o integrare perfecta a acestora in amenajarea camerei.

 Chenar usa cu profile canal cabluri decorative SF1

      

Comentarii

Adauga un comentariu