Design interior: Stilul tau in decorarea peretilor

In: Proiecte DIY Data: marţi, decembrie 9, 2014 Comentarii: 2 Afisari: 9000

      Atunci cand dorim sa redecoram o camera, de multe ori se intampla sa nu ne putem decide ce culori sa utilizam in noul design. Un mod de a usura luarea unei decizii este sa incepeti prin a alege o tapiterie, o pereche de manusi, o fata de masa sau orice alt obiect al carui tipar va place. Extrageti cateva din culorile preferate din tiparul respectiv si incepeti sa va faceti planul in jurul lor.

      De cele mai multe ori, in designul unei camere vor fi utilizate intre 3 si 5 culori, dintre care 1 sau 2 vor fi predominante. Datorita suprafetei mari pe care o acopera, peretii vor fi cei care contin cel putin una dintre culorile predominante. Astfel, este necesara o atentie mai mare in alegerea culorii, pentru a obtine efectul dorit in camera respectiva.

photo 1

      Pentru a ascunde eventuale defecte care vor aparea in timp, se recomanda utilizarea unei vopsele cu aspect cat mai mat. Cu cat vopseaua lavabila va fi mai lucioasa, cu atat lumina reflectata va scoate in evidenta defectele. Totodata, tineti cont ca datorita slabei reflectii a luminii, cu cat vopseaua este mai mata, cu atat culoarea pare mai inchisa.

      Puteti alege sa decorati camera in stil Asiatic, acolo unde si peretii contin culori inspirate din mediul inconjurator. O idee de culoare poate fi piersica, care ofera serenitate unei camere, urmand sa adaugati obiecte de mobilier sau decoratiuni care sa contina accente viu colorate.

photo 2

      Daca sunteti atrasi de stilul Eclectic si urmeaza sa adaugati camerei tapiterii, mobila si decoratiuni in culori foarte puternice, este recomandat sa realizati o neutralizare prin vopsirea peretilor cu o culoare de intensitate redusa (ex. nuanta calda de maro sau gri, maro deschis, tonuri de bej, galben pai).

photo 3

      Acolo unde inaltimea camerei este suficient de mare, puteti opta pentru o paleta monocromatica orizontala. Sunt utilizate mai multe nuante ale aceleiasi culori, dispuse in straturi orizontale.

photo 4

      Decorarea in stilul Shabby Chic trebuie sa pastreze clasicul alb. Puteti opta pentru o tencuiala de interior, pentru a adauga textura, insa pastrati culoare alba. Aceasta o sa va permita ulterior sa adaugati o intreaga paleta de pasteluri in spatiul respectiv. De asemenea, pe langa vopsea, puteti opta si pentru decorarea peretilor cu baghete decorative. Aceastea vor finisa aspectul dorit.

photo 5

      Pentru a defini si a adauga o nota de personalitate spatiilor mici, spre exemplu in holuri, puteti utiliza culori mai intense.

photo 6

      In cazul bucatariilor deschise, care se unesc astfel cu o a doua camera, e preferabil sa realizati o tranzitie cat mai lina. Nu este necesara utilizarea aceleiasi culori a peretilor, insa trebuie pastrata aceeasi schema cromatica. In acest caz, aveti doua alternative:

                Schema cromatica complementara: consta in alaturarea a doua culori opuse una fata de cealalta ca si pozitie ocupata pe cercul cromatic.          

Ex. albastru-violet + galben-oranj sau verde-primavaratic + violet-inchis

photo 7

               Schema cromatica monocroma: se caracterizeaza prin faptul ca utilizeaza o singura culoare si diferite tonuri ale acesteia.

photo 8

      In cazul tavanelor, pentru a crea un efect de inaltime si luminozitate, se va utiliza o vopsea de culoare deschisa. Insa daca nu doriti sa creati senzatia de  inaltime, culoarea tavanului trebuie sa fie mai inchisa decat cea utilizata pentru pereti.

 photo 9

photo 10

Comentarii

Created On sâmbătă, decembrie 20, 2014 Posted By leijun Comment Link
very good
Created On duminică, decembrie 14, 2014 Posted By Elena Andreeva Comment Link
Great and useful tips, especially for young designers)) Thank you! Wishes you a pleasant and successful tips!
Showing 1 - 2 of 2 items

Adauga un comentariu