Ultimele articole

Design interior: Caloriferele, doar obiecte utile sau decoratiuni interioare?

In: Proiecte DIY Data: sâmbătă, noiembrie 8, 2014 Comentarii: 4 Afisari: 14442

   
      A fost nevoie de un pic de curaj si rabdare, insa rezultatul final a creat senzatia de apartenenta in cele doua camere, in care caloriferele vopsite imprumuta acum o parte din personalitatea noastra.

      Iar pentru ca aceasta nu este o postare despre dezvoltare personala, sa trecem la subiectul principal. De unde a pornit ideea? Am vrut sa testam personal una dintre vopselele din gama Oskar a producatorului Deutek, Oskar Radiator. Si cum ne-am dorit sa aplicam culoare caloriferului pe care am decis sa il “sacrificam”, am inceput sa cautam intre nuantele disponibile pentru colorarea computerizata a respectivei vopsele. Am ales nuanta 47-3 Humble Bumble pentru a se integra in decorul deja existent, iar pentru o incadrare mai buna am decis ca prin aplicarea aceleiasi nuante sa obtinem si o rama potrivita a geamurilor .

      Prima etapa (cea plictisitoare ) este curatarea si degresarea (in cazul caloriferelor din bucatarie). Dupa curatare, lasati caloriferul sa se usuce. Noi am folosit acest timp pentru a lipi banda adeziva de hartie in jurul geamurilor, astfel incat sa delimitam exact rama pe care doream sa o obtinem.

      Dupa ce au fost efectuate toate etapele de pregatire, am inceput vopsitul. Ca de obicei, recomandarea noastra este sa utilizati un recipient diferit pentru cantitatea de vopsea necesara, evitand astfel ingrosarea intregii cantitati din cutie. O a doua recomandare, in cazul in care doriti sa vopsiti si tevile care se afla foarte aproape de perete, in timpul aplicarii vopselei, este sa tineti in partea dinspre perete o bucata de carton, astfel evitati patarea peretelui.

radiator step1 radiator step2 
     
      Au fost aplicate doua straturi de vopsea pe calorifer si un singur strat pentru chenarul geamului.

      In final, chiar daca arata mai bine acum, parca lipsea ceva, impresia era de neterminat. Ca orice “artisti” am contemplat. Si am contemplat si….. ne-am dat seama! Am adaugat peste nuanta 47-3 Humble Bumble, pigment maro Oskar, obtinand o nuanta mult mai inchisa fata de cea initiala. Cu aceasta nuanta am vopsit liniile dreptunghiulare interioare ale caloriferului (pentru delimitarea liniilor, utilizati banda adeziva de hartie), iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor noastre. Am obtinut astfel continuitate, integrand culorile gresiei in decorul caloriferului.

radiator step3 radiator step4.1


before and after 2

      Si pentru ca pofta vine mancand, ne-am amintit ca din aceeasi gama, ne propusesem sa testam anduranta pe calorifer si a vopselei acrilice Oskar Aqua Matt, fiind recomandata pentru aceasta suprafata doar in tonurile colorate. Am ales inca un calorifer de sacrificat, precum si culorile Turcoaz Couture si Galben Pret-a-Porter. De data aceasta era vorba despre un calorifer fonta cu 12 elementi. Nu va vom minti, a fost nevoie de mai mult timp si minutiozitate, pentru ca am ales sa vopsim fiecare element alternand cele doua culori, insa rezultatul final este pe masura efortului.

      Pentru vopsirea elementilor am utilizat o pensula dedicata radiatoarelor, o pensula mica pentru art&hobby, dar si o periuta de dinti. In spatiile interne, curbate, ale fiecarui element, acolo unde pensulele nu au mobilitatea necesara si nici forma corespunzatoare pentru a patrunde, periuta de dinti a invins . Au fost aplicate doua straturi pentru fiecare culoare.

radiator step1.1

before and after radiator 2

     Trebuie sa mentionam ca, desi producatorul recomanda in cazul ambelor vopsele un timp minim de reacoperire de 6 ore, pentru ca pelicula ne permitea, dupa 3,5 ore am fortat un pic si am aplicat deja al doilea strat. De asemenea in ambele cazuri, vopselele nu au fost diluate cu apa, ci folosite direct pe suprafata. In situatia in care caloriferul pe care este aplicata vopseaua prezinta urme de rugina, va recomandam slefuirea prealabila cu smirghel si aplicarea unui strat de grund pentru metal pe suprafetele ruginite.

      Dupa cum va spuneam in preambulul articolului, la final ne-am dat seama ca indiferent cat ar fi de nonconformista o idee, daca este ceea ce te defineste, ea trebuie urmata. O casa devine camin doar atunci cand amprenta membrilor se regaseste in toate colturile.

radiator final 1  radiator final 2


Citeste mai departe

Decoratiuni interioare: Scarita IKEA, de la util la decoratiune

In: Proiecte DIY Data: joi, octombrie 9, 2014 Comentarii: 3 Afisari: 11825

      Modele de decorare sunt multiple si o puteti personaliza in functie de zona in care o utilizati. Va prezentam mai jos proiectul nostru din weekendul trecut.

Materiale utilizate:

           necesar materiale scarita

-          Scarita lemn nefinisat IKEA

-          Vopsea acrilica alba Oskar Aqua Matt      

-          Pensule

-          Gel pentru transfer Stamperia

-          Adeziv pentru Art and Hobby

-          Hartie de transfer Stamperia

-          Servetel decorativ

-          Lac acrilic Vernis Satin sau Oskar Aqua Lac pentru aspect lucios

      Incepem decorarea scaritei in 4 pasi:

PASUL 1: Se aplica primul strat de vopsea pe toata suprafata, incepand cu interiorul scaritei.

Pentru a evita ingrosarea intregii cantitati de vopsea din cutie, utilizati un recipient separat in care turnati cate putin in functie de consum.

Lasati primul strat sa se usuce minim 4 ore.

scarita lucru1  scarita lucru2

scarita lucru3

PASUL 2: Aplicati si cel de-al doilea strat de vopsea pastrand ordinea si timpul de uscare de la pasul 1.

scarita pas 2

PASUL 3: Slefuiti usor cu smirghel fin intreaga suprafata a scaritei pentru a indeparta impuritatile ramase dupa vopsire.

    Pentru decorarea cu hartie de transfer:

Selectati locul in care doriti sa aplicati elemente decorative si aplicati un strat subtire de gel de transfer (1-2 mm). Se aplica peste stratul de gel selectia pe care doriti sa o utilizati, cu imagine in jos. Apasand usor cu mana presati pentru ca tusul sa fie intins pe suprafata. Lasati sa se usuce 30 de minute, dupa care indepartati incet stratul de hartie cu apa.

     Pentru decorarea cu servetel decorativ:

Selectati locurile in care doriti sa aplicati elementele decorative (despre manipularea servetelelor decorative puteti citi aici), aplicati un strat subtire de adeziv, dupa care aplicati fiecare element peste acesta. Acesta va avea nevoie de aproximativ 20 minute pentru uscare.


pas 3  pas 3.1

pas3.2

PASUL 4: Se aplica 2 straturi de lac acrilic pe toata suprafata scaritei, dupa fiecare strat lasati la uscat minim 4 ore.


      Scarita decorativa este gata!

scarita final

scarita final 2

scarita final 3

     
      Pe langa pretul scazut pe care il veti obtine si satisfactia de a detine un obiect personalizat, veti si incepe o noua saptamana optimisti si eficienti.


Citeste mai departe

Obiecte pline de culoare la BIFE-SIM 2014

In: Proiecte DIY Data: vineri, septembrie 19, 2014 Comentarii: 0 Afisari: 5652

 Un mod simplu si de efect pentru a da culoare unei camere, fara sa treceti prin procesul vopsirii peretilor sau al inlocuirii mobilierului existent, sunt scaunele. O simpla plasare a unuia sau mai multor scaune in decorul existent poate modifica substantial starea camerei. Iata mai jos cateva modele:

          scaune moboladalin

scaun office 1 scaun office 2

scaune craftyshop scaun crafty lab

 O alta modalitate de a face o camera sa vibreze prin culoare poate fi decorarea cu perne si lampi. Pe un fond neutru o culoare puternica va imprima personalitate camerei.

lampi si perne

 Desigur, daca nu stiti ce culoare sa alegeti, puteti opta pentru o tablie de pat capitonata in mai multe nuante.

tablie pat

 Daca va mutati in casa noua sau doar doriti sa inlocuiti mobilierul, pentru diverse dulapuri, comode sau etajere puteti alege dintr-o gama variata de fatade, in functie de stilul si preferintele fiecaruia.

fatada

 Si pentru ca nu stii niciodata de unde vine inspiratia, peretii baii pot fi vopsiti in culori puternice ce vor face ca incaperea sa devina un centru de atractie.

   baie turqoise

 In final, puteti face ca baia sa fie un loc plin de culoare si veselie prin alegerea unor saruri de baie relaxante si pline de “voie buna”.

saruri baie


Citeste mai departe

Peter Drucker despre oamenii puternici

In: Sales equals business Data: sâmbătă, septembrie 13, 2014 Comentarii: 0 Afisari: 3188


Make business a better place!

Citeste mai departe

Cum si de ce utilizam banda de etansare pentru cada

In: Proiecte DIY Data: vineri, septembrie 5, 2014 Comentarii: 0 Afisari: 53440

      Solutia cea mai simpla si eficienta, atat din punct de vedere al costurilor materialelor, cat si al costului manoperei, este sa aplicati o banda adeziva pentru etansare cada. De fapt, nici nu veti avea costuri cu manopera, deoarece montarea nu implica operatiuni complexe sau unelte specializate si veti reusi cu siguranta sa o realizati singuri, fara a fi nevoie sa apelati la o firma de profil.

Citeste mai departe

Arthur Demoulas – Market Basket community win

In: Sales equals business Data: sâmbătă, august 30, 2014 Comentarii: 0 Afisari: 2116


      A perfect example of creating community within your business.


      Executive Management should take a look and see that taking care of your people and acknowledging their accomplishments is not just a fairy tale.


      Please read the entire story below:


      http://mashable.com/2014/08/28/market-basket/



Make business a better place

Citeste mai departe

Showing 25 - 30 of 44 items