Cum calculez necesarul de tapet – de cate role am nevoie?

In: Design interior Data: vineri, august 26, 2022 Comentarii: 0 Afisari: 1912
Cum calculez necesarul de tapet? Raspunsul poate sa para simplu, dar calculul poate deveni putin mai complex atunci cand tapetul are un interval de repetare al modelului.

 

    Pentru a putea efectua un calcul corect ne sunt necesare urmatoarele dimensiuni:

-         Inaltimea peretelui

-         Lungimea peretelui

-         Latimea rolei de tapet

-         Lungimea rolei de tapet

-         Intervalul de repetare a modelului (repetitivitatea modelului)

 

    Vom folosi urmatorul exemplu, pentru a prezenta mai usor etapele calcularii:

-         240 cm - Inaltimea peretelui

-         260 cm - Lungimea peretelui

-         53 cm - Latimea rolei de tapet

-         10 m - Lungimea rolei de tapet

-         53 cm - Intervalul de repetare al modelului (repetitivitatea modelului)

 

    Vom calcula in primul rand numarul de fasii de tapet necesare pentru a acoperi lungimea peretelui, impartind 260 cm la 53 cm (latimea rolei de tapet) – 260 : 53 = 4.91, deci sunt necesare 5 fasii.

    Prima fasie va avea lungimea egala cu inaltimea camerei, respectiv 240 cm.

    De la a doua fasie, vom lua in calcul pierderea, adica intervalul de repetare, care la acest model de tapet este de 53 cm, deci a doua fasie va avea inaltimea de 293 cm (240 + 53 cm). Aceeasi inaltime de 293 cm o vor avea si fasiile 3, 4 si 5. Deci sunt necesare 4 fasii de 293 cm si o fasie de 240 cm.

    Astfel ca lungimea totala a fasiilor va fi de 240 + 293x4 = 1412 cm = 14.12 m. Vom obtine numarul de role necesare impartind aceasta valoare la lungimea unei role, respectiv 10 m, vom obtine valoarea de 1.412 role, deci cantitatea necesara este de 2 role.

    Recomandam ca de fiecare data sa faceti calcule doar cu rotunjirea in sus, altfel riscati ca decorarea sa fie incompleta si sa ramana mici portiuni de perete neacoperite de tapet.

 

     Acest calcul va trebui reluat pentru fiecare perete in parte, tinand cont si de golurile reprezentate de usi sau ferestre.

 

    Daca intampinati greutati la efectuarea acestor calcule, va oferim consultanta gratuita pentru calcularea necesarului pentru modelele de tapet disponibile in magazinul online traget.ro

    Cum puteti beneficia de aceasta consultanta gratuita?
    Simplu: dati click pe tab-ul Scrieti o recenzie.

   Dupa ce ati accesat acest tab, mai trebuie doar sa scrieti un comentariu cu intrebarile si detaliile referitoare la acest produs pe care doriti sa le clarificati.
   Veti primi raspunsul tot in campurile cu comentariile produsului, pentru oricare dintre produsele din categoria Tapet a magazinului nostru online.Comentarii

Adauga un comentariu