Cum calculez necesarul de vopsea pentru lemn si metal?

In: Proiecte DIY On: marţi, aprilie 12, 2016 Comment: 2 Hit: 7221

      Nu stii de cata vopsea sau email pentru lemn sau metal vei avea nevoie? Lasa-ne sa te ajutam si hai sa calculam impreuna!

      A venit primavara iar unele obiecte din exterior peste care a trecut inca o iarna au nevoie de o vopsea noua. Acum temperaturile ne permit iar sa decoram diverse obiecte sau suprafete de lemn, metal sau chiar beton. Indiferent ca e vorba de acoperisuri, garduri, usi sau suprafete mai simple, primul pas inainte de a ne apuca efectiv de treaba este ... estimarea cantitatii necesare de vopsea.

      Ceea ce nu e intotdeauna usor pentru cei care nu lucreaza zilnic cu aceste notiuni - tinem sa precizam ca acest articol nu li se adreseaza acestora, ci amatorilor de bricolaj si proiecte DIY sau chiar celor care nu au vopsit niciodata.

      Deci, trebuie sa calculati de cata vopsea veti avea nevoie? Cum procedati ca sa aflati raspunsul corect?

      Va uitati la suprafata care trebuie vopsita si asteptati sa va ofere un raspuns?

Cum aflu cata vopsea pentru lemn si metal am nevoie

      Sau incercati sa sunati un prieten?

Va calcula un prieten cata vopsea iti trebuie?

      Avem o solutie mai simpla, usor de folosit si care va ofera rezultatul dorit: utilizati fisierul de calcul pe care-l puteti descarca gratuit din Categoria de produse Free Download sau accesand butonul FREE DOWNLOAD pozitionat la finalul acestui articol.

      Pentru utilizarea acestui fisier nu va sunt necesare cunostinte specializate, trebuie doar sa completati campurile galbene cu dimensiunile suprafetelor pe care urmeaza sa aplicati vopsea.

      Important: Toate dimensiunile trebuie sa fie completate utilizand metrul ca unitate de masura.

      Dupa ce ati terminat de completat pentru fiecare suprafata in parte, in celula rosie veti gasi suprafata totala pe care va trebui sa o acoperiti cu vopsea sau email.

      Care este cantitatea teoretica de vopsea necesara? E simplu: in al doilea tabel mai trebuie doar sa modificati celula verde in functie de numarul de straturi recomandat pentru acoperirea corecta a intregii suprafete, iar in dreptul produsului pe care intentionati sa-l utilizati veti regasi cantitatea teoretica necesara pentru aceasta suprafata.
      Cantitatile necesare obtinute cu ajutorul acestui fisier sunt orientative, fiind calculate in baza unui consum mediu. Consumul efectiv poate varia in functie de tipul de suport, de cat este de absorbant (lemnul are aceste ''calitati''...) si de rugozitatea sau porozitatea suprafetei pe care se va aplica vopseaua.

      Asa cum am precizat mai devreme, rezultatul calculat de fisier reprezinta cantitatea teoretica, pe langa care va recomandam sa adaugati minim 10%, datorita:


•   Pierderilor accidentale.

•   Cantitatilor de vopsea imbibate in pensule si trafaleti sau pierdute/uscate in tavitele de vopsire.

•   Eventuale retusuri ulterioare necesare in urma lovirilor accidentale.


      Nota:
Daca nu veti putea utiliza fisierul de calcul descarcat din diverse motive (eventuale incompatibilitati intre versiunile de Excel), va rugam sa ne semnalati acest lucru completand formularul de contact
Contactati-ne! si o sa va transmitem o alta varianta pe care sa puteti lucra.

FREE DOWNLOAD

      
Decoreaza in stilul tau!


Sursa foto: Hubspot


Comentarii

Created On miercuri, iunie 27, 2018 Posted By Echipa Traget Comment Link
Daca veti folosi Vopsea Oskar Direct Pe Acoperis, cantitatea necesara pentru 1 mp este de 0.1 litri pentru aplicarea unui strat. Pentru alte detalii despre acest produs, va rugam sa accesati link-ul urmator https://traget.ro/ro/vopsele-si-emailuri/978-vopsea-oskar-direct-pe-acoperis-maro-ciocolatiu-25l.html
Created On miercuri, iunie 27, 2018 Posted By Snaider Paul Comment Link
As dori sa stiu cata vopsea este necesara pentru 1 mp de tabla ( acoperis ) Multumesc mult .
Showing 1 - 2 of 2 items

Adauga un comentariu