Cum si de ce utilizam banda de etansare pentru cada

In: Proiecte DIY On: vineri, septembrie 5, 2014 Comment: 0 Hit: 49154

      Solutia cea mai simpla si eficienta, atat din punct de vedere al costurilor materialelor, cat si al costului manoperei, este sa aplicati o banda adeziva pentru etansare cada. De fapt, nici nu veti avea costuri cu manopera, deoarece montarea nu implica operatiuni complexe sau unelte specializate si veti reusi cu siguranta sa o realizati singuri, fara a fi nevoie sa apelati la o firma de profil.

      Aceasta banda flexibila este impermeabila si are in primul rand un rol functional, avand suprafata rezistenta la actiunea apei si a mucegaiului care poate sa apara la marginea cazii.

      Banda fabricata din PVC special are totodata si rol decorativ, suprafata sa alba lucioasa are culoarea rezistenta in timp si asigura un aspect estetic al imbinarii cu peretele placat. Fiind foarte flexibila, o puteti aplica foarte usor chiar si pe suprafetele curbate.

      Pe spate este dispus un strat autoadeziv continuu pe toata lungimea benzii de etansare, care asigura o protectie perfecta si impiedica trecerea apei prin rostul dintre cada si perete.

      Inainte de montare trebuie sa va asigurati ca suprafetele pe care veti lipi banda de etansare sunt curatate de impuritati, degresate si uscate .

      In vederea montarii va trebui sa taiati bucati de banda la dimensiuni corespunzatoare cu laturile cazii. Pentru taiere nu sunt necesare instrumente specializate, puteti utiliza un cutter sau un cutit bine ascutit.

      La montare, apasati banda cu fermitate pe toata lungimea ei, avand totusi o grija deosebita la zonele rosturilor dintre placile de faianta. Pentru a fi siguri ca ati reusit o etansare perfecta, in aceste zone va trebui sa aplicati presiune mai mare, in special acolo unde chitul prezinta inegalitati mai ales la rosturile cu chitul foarte concav sau finisat necorespunzator.

      O operatiune suplimentara va fi necesara in cazul cazilor de baie pe colt, iar profesionistii utilizeaza una dintre urmatoarele variante:


•   Capetele benzilor sunt taiate drept si sunt lipite suprapuse in dreptul coltului, la imbinarea peretilor.

•   Capetele benzilor sunt taiate la 45 de grade, iar capetele vor fi lipite in prelungire, fara a lasa rost intre ele. Aceasta varianta necesita mult mai multa atentie la dimensionarea si taierea capetelor, pentru a asigura o imbinare perfecta.

      Intretinerea ulterioara a benzii de etansare se realizeaza cu usurinta, va trebui doar sa o stergeti periodic cu o laveta umezita cu apa sau cu solutii de intretinere specifice bailor.

      Atunci cand doriti sa aplicati banda pe cazi care necesita sa fie reconditionate, va recomandam ca mai intai sa folositi vopsele special create in acest scop. In functie de materialul din care este confectionata cada (fonta, acril sau fibra de sticla), puteti utiliza Vopsea pentru cada fonta Penosil Premium Bath Coating sau Spray vopsea Biodur cu efect portelan.

      Benzile adezive pentru etansare cada sunt acum disponibile online pe eMAG si traget.ro.
Comentarii

Adauga un comentariu