Cum si de ce utilizam vopsea decorativa pentru beton

In: Proiecte DIY On: duminică, septembrie 13, 2015 Comment: 49 Hit: 33365
     
      De multe ori suntem tentati sa cautam o solutie ieftina si rapida pentru acoperirea pardoselii din garaj, camera tehnica, subsol, atelier, sau chiar pentru suprafata betonata din curte. Totusi, ieftine sau nu, majoritatea materialelor (incluzand aici gresia, parchetul, dalele, etc) presupun si o manopera corespunzatoare, care implica o firma specializata, ceea ce creste semnificativ atat costurile, cat si timpul de realizare.

      Dar pentru astfel de suprafete exista si o varianta mai simpla: Vopsea pentru beton. E o solutie tehnica pe care pasionatii de proiecte DIY o pot realiza cu usurinta, eliminand astfel costurile cu manopera, deoarece aplicarea nu necesita operatiuni complexe sau unelte extrem de specializate. E o solutie pe care o recomandam tocmai pentru ca veti reusi sa o realizati singuri, fara a fi nevoie sa apelati la o firma de amenajari interioare.

      Mai mult, in acest tip de incaperi sunt destule sanse ca pe podea sa cada scule, unelte sau alte obiecte cu greutate ridicata, iar contactul cu gresia sau parchetul se vor solda cu sparturi sau crapaturi pe care le puteti remedia doar prin inlocuirea placii respective, adica iar costuri cu manopera, cu materialele si timpul consumat. Un alt avantaj al podelei finisate cu vopsea pentru beton este ca retusarea se efectueaza in cateva minute, prin aplicarea vopselei peste suprafata crapata cu ajutorul unei simple pensule.

      Pentru acest proiect DIY aveti nevoie doar de Vopsea Oskar Direct pe Beton, Diluant Nitro, un trafalet si o tava pentru vopsea.

Vopsea Oskar Direct pe Beton

      Dar pentru confortul dumneavoastra, puteti alege sa utilizati si un prelungitor pentru trafalet. Desigur ca nu e vorba doar despre confort, cu prelungitorul veti deveni mult mai eficienti si veti termina de vopsit mult mai repede, deci reprezinta o investitie (minima) ce merita facuta.

Trafalet cu prelungitor

      Dupa ce curatati bine sapa de praf si alte impuritati, va trebui sa aplicati 2 sau 3 straturi (in functie de cat de neteda este podeaua) de Vopsea Oskar Direct pe Beton, si veti obtine o podea decorata simplu si discret, avand o suprafata cu efect anti-alunecare, aspect important mai ales in garaje, camera tehnice si ateliere.

      O abordare indrazneata este vopsirea pardoselii din beton chiar si in spatiile rezidentiale, dupa cum puteti vedea in imaginile ce urmeaza.

      Iata ca o vopsea alba pe podea poate sa adauge luminozitate camerei, chiar daca este situata la subsol:

Subsol-pardoseala-beton-vopsit-alb

      Sau cu atat mai mult cand incaperea respectiva beneficiaza de multe ferestre:

living room cu pardoseala beton vopsita in alb

Pardoseala beton vopsita in alb

      Baia este o alta incapere care poate capata un aspect original atunci cand podeaua este decorata cu Vopsea Oskar Direct pe Beton, ale carei tonuri de gri vor da un plus de stil si totodata vor accentua aspectul minimalist al incaperii.

Baie cu pardoseala beton vopsit gri

Baie cu pardoseala beton vopsit

      Dar vopseaua pentru beton isi gaseste cu usurinta aplicatii nu doar in spatii tehnice si subsoluri, ci si in spatii rezidentiale amenajate in stil clasic, la care podelele vopsite in negru se vor adapta neasteptat de bine:

Podea beton vopsita in negru

      Dealtfel, in amenajarile clasice la fel de usor se pot integra si podelele finisate cu vopsea alba:

Living room clasic cu pardoseala beton vopsita

      Iar betonul vopsit in gri pare sa-si fi gasit locul cu precadere in interioarele decorate in stil modern:

Living room cu pardoseala beton vopsit gri

Dining room cu pardoseala beton vopsit gri

Hol cu pardoseala beton vopsit gri

      Vopseaua Oskar Direct pe Beton beneficiaza de efect anti-alunecare care o indreptateste sa finiseze inclusiv scarile, conferind valente decorative chiar si treptelor din beton semifinisat cu suprafata rugoasa:

Scari din beton vopsit rosu

      Ramanand la scari, indiferent daca sunt interioare sau exterioare, trebuie spus ca doar cu o pensula si o banda adeziva de hartie, puteti decora treptele cu diverse modele, asortate la mobilierul sau decoratiunile din jur:

Scari din beton vopsit gri

      Acesta e doar un exemplu, dar nu doar treptele merita sa fie decorate cu forme variate, puteti sa va lasati imaginatia sa zburde si sa creati modele diversificate ca forme si culori, inclusiv in finisajele pentru podelele celorlalte incaperi.

      Speram ca aceste exemple v-au stimulat spiritul creativ, ca v-au generat si alte idei interesante si pline de culoare, deci… spor la decorat!

Decoreaza in stilul tau!

Vopseaua Oskar Direct pe Beton este acum disponibila online pe traget.ro.

UPDATE 2017: Ca urmare a solicitarilor transmise de clienti, producatorul a decis sa adauge o noua nuanta in paleta de culori disponibile - Maro roscat. Aceasta nuanta este recomandata in special pentru uzul casnic si a fost utilizata cu succes pentru decorarea aleilor si gardurilor.

    Vopsea Oskar Direct pe Beton Maro Roscat

Surse imagini: remodelista.com, younghouselove.com, apartmenttherapy.com, paintmewhite.com, concretefloorvancouver.com, vocus.nl, houselogic.com, myunfinishedhome.comthistlewoodfarms.com

Comentarii

Created On sâmbătă, decembrie 29, 2018 Posted By Alex Butnaru Comment Link
Buna seara. As dori sa știu dacă această vopsea adera la o placa din beton armat aflată la interior care a fost finisata la momentul turbării cu Quartz. Daca da, necesita amorsă? Mulțumesc
Created On joi, noiembrie 15, 2018 Posted By Echipa Traget Comment Link
Raspuns Traget pentru Robert: Vopseaua Oskar Direct pe Beton se poate aplica pe orice placa sau sapa pe baza de ciment, inclusiv pe cele care contin si sulfat de calciu.
Created On marţi, noiembrie 13, 2018 Posted By Robert Comment Link
Buna ziua, intr-un raspuns anterior am gasit "cu Oskar Direct pe Beton se poate vopsi inclusiv sapa aplicata peste sisteme de incalzire in pardoseala." La noi aceasta sapa este pe baza de sulfat de calciu, produs Baumit Aplha 2000, cu incalzire in pardoseala. Se poate vopsi? Multumim si o zi buna!
Created On sâmbătă, noiembrie 10, 2018 Posted By Echipa Traget Comment Link
Raspuns Traget pentru Bangau Valentina - pentru a putea aplica vopseaua cu bune rezultate, betonul trebuie sa fie uscat. Conform fisei tehnice pe care o puteti descarca din pagina de produs (vezi pct. 4), este recomandat ca "Suportul trebuie sa fie uscat, umiditate max. 2%." https://traget.ro/ro/vopsele-si-emailuri/229-vopsea-pentru-beton-oskar-25l.html
Created On miercuri, noiembrie 7, 2018 Posted By Bangau Valentina Comment Link
Bună ziua As dori să vă intreb dacă am turnat betonul in urmă cu o săptămână se poate vopsi ? Dacă nu, cât timp trebuie să mai aștept? Multumesc!
Created On marţi, noiembrie 6, 2018 Posted By Echipa Traget Comment Link
Raspuns Traget pentru Ionescu Smaranda - puteti sa aplicati fara grija vopseaua Oskar peste suprafetele de beton mentionate, aceasta va adera oricum la beton. In plus, aplicarea peste astfel de suprafete are avantajul unui consum mai redus de vopsea. Practic, cu cat suprafata betonului este mai neteda, cu atat consumul va fi mai mic.
Created On luni, noiembrie 5, 2018 Posted By Ionescu Smaranda Comment Link
Bună ziua , mă interesează dacă vopseaua Oskar pt beton aderă pe tavan și grinzi turnate cu folie de plastic pusă în cofraj. Folia a fost pusă înainte de turnare , apoi s-au turnat grinzile și planșeul . Suprafețele sunt destul de netede .
Created On marţi, octombrie 16, 2018 Posted By Echipa Traget Comment Link
Raspuns Traget pentru Iorga Simona: daca nu doriti sa inlocuiti mozaicul, singura solutie ar fi reconditionarea lui prin slefuire, adica exact cum s-a procedat cand a fost aplicat. Vopseaua Oskar Direct pe Beton nu este recomandata in acest caz deoarece nu va avea aderenta la piesele de mozaic, de fapt va avea doar la rosturile de beton dintre ele. In mod similar, daca veti aplica un lac pentru piatra, acesta va avea aderenta doar la mozaic, nu si la rosturile de beton.
Created On luni, octombrie 15, 2018 Posted By Iorga Simona Comment Link
Bună seara, locuință unde stau are scari interioare din mozaic vechi .Cum as putea sa îi dau o alta nuanta ?Am avut mereu mocheta pe ea ,din cauza ca are urme de vopsea și nu arata frumos. Mulțumesc
Created On luni, octombrie 15, 2018 Posted By EchipaTraget Comment Link
Raspuns Traget pentru Diana: cu Oskar Direct pe Beton se poate vopsi inclusiv sapa aplicata peste sisteme de incalzire in pardoseala.
Showing 21 - 30 of 49 items

Adauga un comentariu