Nici un produs
Înainte
A fost nevoie de un pic de curaj si rabdare, insa rezultatul final a creat senzatia de apartenenta in cele doua camere, in care caloriferele vopsite imprumuta acum o parte din personalitatea noastra.
Iar pentru ca aceasta nu este o postare despre dezvoltare personala, sa trecem la subiectul principal. De unde a pornit ideea? Am vrut sa testam personal una dintre vopselele din gama Oskar a producatorului Deutek, Oskar Radiator. Si cum ne-am dorit sa aplicam culoare caloriferului pe care am decis sa il “sacrificam”, am inceput sa cautam intre nuantele disponibile pentru colorarea computerizata a respectivei vopsele. Am ales nuanta 47-3 Humble Bumble pentru a se integra in decorul deja existent, iar pentru o incadrare mai buna am decis ca prin aplicarea aceleiasi nuante sa obtinem si o rama potrivita a geamurilor .
Prima etapa (cea plictisitoare ) este curatarea si degresarea (in cazul caloriferelor din bucatarie). Dupa curatare, lasati caloriferul sa se usuce. Noi am folosit acest timp pentru a lipi banda adeziva de hartie in jurul geamurilor, astfel incat sa delimitam exact rama pe care doream sa o obtinem.
Dupa ce au fost efectuate toate etapele de pregatire, am inceput vopsitul. Ca de obicei, recomandarea noastra este sa utilizati un recipient diferit pentru cantitatea de vopsea necesara, evitand astfel ingrosarea intregii cantitati din cutie. O a doua recomandare, in cazul in care doriti sa vopsiti si tevile care se afla foarte aproape de perete, in timpul aplicarii vopselei, este sa tineti in partea dinspre perete o bucata de carton, astfel evitati patarea peretelui.
Au fost aplicate doua straturi de vopsea pe calorifer si un singur strat pentru chenarul geamului.
In final, chiar daca arata mai bine acum, parca lipsea ceva, impresia era de neterminat. Ca orice “artisti” am contemplat. Si am contemplat si….. ne-am dat seama! Am adaugat peste nuanta 47-3 Humble Bumble, pigment maro Oskar, obtinand o nuanta mult mai inchisa fata de cea initiala. Cu aceasta nuanta am vopsit liniile dreptunghiulare interioare ale caloriferului (pentru delimitarea liniilor, utilizati banda adeziva de hartie), iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor noastre. Am obtinut astfel continuitate, integrand culorile gresiei in decorul caloriferului. Si pentru ca pofta vine mancand, ne-am amintit ca din aceeasi gama, ne propusesem sa testam anduranta pe calorifer si a vopselei acrilice Oskar Aqua Matt, fiind recomandata pentru aceasta suprafata doar in tonurile colorate. Am ales inca un calorifer de sacrificat, precum si culorile Turcoaz Couture si Galben Pret-a-Porter. De data aceasta era vorba despre un calorifer fonta cu 12 elementi. Nu va vom minti, a fost nevoie de mai mult timp si minutiozitate, pentru ca am ales sa vopsim fiecare element alternand cele doua culori, insa rezultatul final este pe masura efortului.
Pentru vopsirea elementilor am utilizat o pensula dedicata radiatoarelor, o pensula mica pentru art&hobby, dar si o periuta de dinti. In spatiile interne, curbate, ale fiecarui element, acolo unde pensulele nu au mobilitatea necesara si nici forma corespunzatoare pentru a patrunde, periuta de dinti a invins . Au fost aplicate doua straturi pentru fiecare culoare. Trebuie sa mentionam ca, desi producatorul recomanda in cazul ambelor vopsele un timp minim de reacoperire de 6 ore, pentru ca pelicula ne permitea, dupa 3,5 ore am fortat un pic si am aplicat deja al doilea strat. De asemenea in ambele cazuri, vopselele nu au fost diluate cu apa, ci folosite direct pe suprafata. In situatia in care caloriferul pe care este aplicata vopseaua prezinta urme de rugina, va recomandam slefuirea prealabila cu smirghel si aplicarea unui strat de grund pentru metal pe suprafetele ruginite.
Dupa cum va spuneam in preambulul articolului, la final ne-am dat seama ca indiferent cat ar fi de nonconformista o idee, daca este ceea ce te defineste, ea trebuie urmata. O casa devine camin doar atunci cand amprenta membrilor se regaseste in toate colturile.
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Citeste.