IKEA online shopping in Romania

In: Miscellaneous Data: sâmbătă, iulie 19, 2014 Comentarii: 0 Afisari: 4790
IKEA Flags

      Urmand trendul crescator al comertului online, IKEA Romania localizat in centrul comercial Baneasa, a deschis in 15 iulie si magazinul online. Prin deschiderea acestei noi linii de business, IKEA deserveste acum si clientii din zonele indepartate de Bucuresti.


      Chiar daca nu are inca cel mai facil sistem de comanda, retailerul a inregistrat comenzi online inca din prima zi de functionare.

      In acest moment pot efectua comenzi online doar clientii care detin sau isi creeaza cont, iar modalitatea de comanda presupune copierea si inserarea codului de produs in formularul de comanda. De asemenea bucatariile si obiectele fragile din sticla nu pot fi inca livrate prin intermediul comenzilor online, iar modalitatea de plata nu permite momentan decat plata ramburs, urmand ca ulterior sa fie pus in functiune si sistemul de plata online.

     Initiativa IKEA de a pune produsele sale la dispozitia clientilor din toata tara este un pas inainte, urmand exemplul subsidiarelor din celelalte tari in care aceasta activeaza. Chiar daca aceasta masura este apreciata de multi observatori, trebuie remarcat totusi ca in acest mod IKEA doar recupereaza teren si se aliniaza la un standard atins deja de unii retailerii autohtoni de profil prezenti in comertul online – Mobexpert, Elvilla sau Casa Rusu fiind cateva exemple. Totusi ne putem astepta la o revenire puternica si la o evolutie ascendenta a vanzarilor IKEA in mediul virtual, mai ales daca luam in considerare portofoliul largit de produse al suedezilor, care raman campionii neoficiali ai vanzarii de accesorii, tendinta pe care majoritatea retailerilor autohtoni de profil continua sa nu o ia in considerare.

      Retailerul suedez reuseste sa se mentina in atentia mass-media din Romania prin aceasta miscare care survine la doar cateva saptamani dupa lovitura de imagine reprezentata de cresterea salariului orar minim al angajatilor si colaboratorilor IKEA din Statele Unite. In acest mod, jumatate dintre angajatii IKEA au beneficiat de o majorare salariala, masura singulara in piata retailerilor americani, unde astfel de miscari sunt subiect tabu. Miscarea e cu atat mai surprinzatoare, cu cat unele beneficii oferite angajatilor IKEA nu se regasesc in ofertele multor retaileri americani. Totusi, contrar asteptarilor majoritatii analistilor, oficialii IKEA au precizat ca desi aceste cresteri ale drepturilor salariale necesita investitii majore, acestea nu vor implica majorari ale preturilor.

      Revenind la comertul online din tara noastra, debutul IKEA pe aceasta piata reprezinta oare doar o miscare naturala de aliniere la tendintele retailului modern? Sau, avand in vedere caracterul novativ al companiei suedeze, aceasta e o prospectare subtila a pietei din zonele neacoperite de magazinul din Bucuresti (Moldova, Ardeal si Banat), urmata apoi de deschiderea altor magazine sau depozite regionale?


Din aceeasi categorie

Related by Tags

Comentarii

Adauga un comentariu