Proiecte DIY

 Obicei mai vechi sau activitate in tendintele contemporane, modelul unei afaceri de succes sau hobby, capacitatea de a fi propriul creator al obiectelor care te inconjoara este mereu plina de satisfactii, imbinand utilul cu placutul.

Articole recente

Idei de cadouri pentru Dragobete si Ziua Indragostitilor

In: Proiecte DIY Data: marţi, februarie 10, 2015 Comentarii: 0 Afisari: 8566

          O noua sarbatoare se apropie, asa ca orice propuneri pentru cadouri si decoratiuni sunt binevenite in aceasta perioada.

      Pentru a va usura alegerea, speram ca va putem fi de ajutor cu urmatoarele idei:

Citeste mai departe

Cum si de ce utilizam profilele PVC pentru protectie colturi pereti

In: Proiecte DIY Data: sâmbătă, februarie 7, 2015 Comentarii: 0 Afisari: 14442
            Colturi cu var murdarit sau chiar tencuiala sarita? Pereti cu muchii ciobite? Pare neplacut? De fapt ...  suna cunoscut?

Citeste mai departe

DIY Piatra decorativa – Lac pentru piatra

In: Proiecte DIY Data: miercuri, ianuarie 21, 2015 Comentarii: 2 Afisari: 28222

     O idee originala si cu buget redus pentru diverse decoratiuni, atat interioare cat si exterioare, este piatra naturala decorata.

Citeste mai departe

Culoarea anului 2015 in design interior: Coastal Surf de la Kelly-Moore Paints

In: Proiecte DIY Data: joi, ianuarie 15, 2015 Comentarii: 0 Afisari: 6773

      Unul dintre cei mai mari producatori nord-americani de vopsele, Kelly-Moore Paints, a dorit sa afle parerea celor care iau zilnic decizii pentru clienti si a organizat un sondaj de opinie in a doua parte a anului trecut.

      Ca urmare, mai mult de 15000 de specialisti in design interior (membrii ai AIDS -
American Society of Interior Designers
) au votat culorile produse de Kelly-Moore Paints, iar primul loc in clasamentul final a fost ocupat de: Coastal Surf KM4967 - culoarea anului 2015 in design interior.

Coastal Surf KM4967 traget-ro


      Descrisa ca un albastru saturat si atemporal, Coastal Surf este o culoare profunda care permite o integrare facila in numeroase stiluri de design interior, de la modern pana la traditional, atat ca si culoare predominanta, cat si ca accent.

      Cea mai importanta concluzie a sondajului a fost insa urmatoarea: in design interior nu este vorba despre o singura culoare! La foarte mica distanta s-au clasat alte doua culori, un turcoaz cu accent acvatic tropical si un gri clasic: Swager KM5049 si City Tower KM5823.

Swager KM5049 traget-ro City Tower KM5823 traget-ro

      Surprinzator, s-a constatat ca cele 3 culori sunt perfect compatibile si usor de adaptat in amenajarile interioare, in orice varianta: combinate sau separate. Astfel incat, specialistii Kelly-Moore au decis ca tendinta acestui an nu va apartine unei singure culori, ci unui trio: cele mai influente culori sunt ocupantele primelor 3 locuri ale clasamentului final, Coastal Surf KM4967, Swager KM5049 si City Tower KM5823.

Colors for any interior traget-ro

      Raspunsurile designerilor nord-americani s-au bazat pe solicitarile clientilor finali, astfel ca rezultatul sondajului nu a fost o surpriza pentru multi dintre ei. Exista deja o crestere a cererii de amenajari interioare in culori mai dramatice, mai inchise, iar clasamentul confirma astfel previziunea ca va avea loc o trecere de la cald la rece a culorilor utilizate in designul interior. Glumind putin, scepticii ar putea sa considere ca este o reactie fireasca la incalzirea globala...

      Va prezentam mai jos cateva exemple, care speram sa va inspire cat mai multe idei.

Coasta Surf interior traget-ro


CoastalSurf classic traget-ro


CoastalSurfCabinets traget-ro


Contemporary-kitchen traget-ro


Bedroom Swager traget-ro


Swager books traget-ro


Sofa Swager traget-ro


Living Room Coastal Surf and City Tower traget-ro

Stripes Swager and City Tower traget-ro

Turqoise office 2

bathroom-turqoise traget.ro

Swager office traget.to

Swager workbench traget.roSursa imagini: kellymoore.com, tenjuneblog.com, etsy.com, thisoldhouse.com, houzz.com, lovechicliving.co.uk, brit.co, carlaaston.com

Citeste mai departe

Design Interior: Ce se intampla daca lasi copiii sa se joace cu mii de buline de autocolant colorat?

In: Proiecte DIY Data: marţi, ianuarie 13, 2015 Comentarii: 0 Afisari: 4472

            Raspunsul la aceasta intrebare l-a gasit artista nipona Yayoi Kusama.

      A inceput prin a crea un sevalet gigantic pe care este asezata o imensa panza alba. A realizat acest lucru in Muzeul de Arta Moderna din Brisbane: a amenajat o galerie ca o locuinta obisnuita australiana, pe care a vopsit-o apoi complet in alb, atat peretii cat si toate obiectele din interior.

Citeste mai departe

Design Interior: Pantone a decis culoarea anului 2015 – Marsala

In: Proiecte DIY Data: vineri, ianuarie 2, 2015 Comentarii: 0 Afisari: 7597

      Anual, incepand cu 1990, Pantone Color Institute a nominalizat Culoarea Anului, previzionand astfel tendintele urmate de producatorii, respectiv consumatorii, din numeroase domenii (design interior, arta, fashion, lifestyle sau chiar gastronomie).

      Compania Pantone este unanim recunoscuta ca o autoritate de renume mondial in domeniul exprimarii creativitatii, explorarii si standardizarii nuantelor.

      Fondatorul companiei, Lawrence Herbert, a creat in 1963 sistemul de identificare, potrivire si comunicare cu exactitate a culorilor, care a devenit intre timp un standard international. PANTONE® MATCHING SYSTEM® este acum un limbaj comun utilizat de designeri, artisti si producatori, sau comercianti si consumatori finali care pot fi regasiti intrun spectru larg de industrii.

Citeste mai departe

Showing 7 - 12 of 21 items