Proiecte DIY

 Obicei mai vechi sau activitate in tendintele contemporane, modelul unei afaceri de succes sau hobby, capacitatea de a fi propriul creator al obiectelor care te inconjoara este mereu plina de satisfactii, imbinand utilul cu placutul.

Articole recente

Cum iti alegi culoarea potrivita

In: Proiecte DIY Data: miercuri, august 6, 2014 Comentarii: 0 Afisari: 6826


      Este la fel de importanta si dispozitia pe care o vor genera culorile alese. Astfel, in functie de camera si activitatea desfasurata in interiorul acesteia, este bine sa luati in calcul felul in care diferite culori va pot influenta starea de spirit:

       Albastru este recomandat pentru dormitor, aceasta fiind culoarea care in nuante deschise sau delicate sporeste starea de liniste si incredere, dobandind astfel relaxarea de care aveti nevoie.
Blue bedroom

      Galben poate fi utilizat cu succes in bucatarie sau zona in care luati masa, acesta fiind o culoare active si vesela care sporeste creativitatea, optimismul si genereaza buna dispozitie. Este recomandat sa evitati aceasta culoare in camerele noilor nascuti, ea putand creea stare de disconfort acestora.

Yellow Kitchen

      Violetul este culoarea care stimuleaza imaginatia, denota aer sofisticat si buna stare, astfel culoarea putand fi utilizata in decorarea peretilor din camera de zi sau ai biroului.

Prple living

      Rosu este culoarea pasiunii, a indraznelii si a determinarii, astfel daca doriti sa faceti o prima impresie cu impact direct, alegeti aceasta culoare pentru vopsirea integrala sau partiala a camerei de zi, a biroului sau a holului de la intrare.

Red hallway

      Verde este culoarea echilibrului, creeaza stare de revigorare si senzatie de proaspat. Aceasta culoare in diverse nuante este recomandata atat in zonele unde va petreceti timpul in compania familiei si a prietenilor, cat si in dormitor.

Green Bedroom

      Turcoazul este considerat ca generand claritate si usurinta in comunicare, fiind o alegere excelenta pentru decorarea biroului (de acasa sau de la serviciu).
Turqoise office Turqoise workbench
                                  Turqoise homeoffice


http://www.apartmenttherapy.com/color_search#color_images_blank

Citeste mai departe

Design interior - decorare pereti cu bagheta din polistiren extrudat

In: Proiecte DIY Data: miercuri, iulie 23, 2014 Comentarii: 0 Afisari: 15021

      Modalitatea cea mai des intalnita de montare a acestor baghete are in primul rand un rol functional, de finisare a imbinarilor dintre tavane si peretii verticali, dar amplasarea baghetelor decorative de soclu pe peretii verticali permite crearea a numeroase combinatii interesante.

      O modalitate simpla este cea din imagine, iar cu dreptunghiurile astfel obtinute veti genera impresia unei compartimentari in spatiile cu dimensiuni prea generoase, care vor putea fi astfel decorate cu un aspect clasic, chiar in lipsa unei decoratiuni valoroase. In varianta de amenajare din aceasta imagine, peretii si baghetele sunt finisate cu vopsea lavabila colorata in aceeasi nuanta calda, perfect asortata cu mobilierul si decoratiunile interioare.

      Aceasta e doar o sugestie, dreptunghiurile pot avea si alte dimensiuni, dar pornind de aici puteti crea numeroase alte variatiuni pe aceasta tema:

• puteti acoperi interiorul dreptunghiurilor cu vopsea lavabila decorativa colorata in alte nuante decat peretii. In acest mod puteti integra mai usor in incapere si alte decoratiuni sau obiecte de mobilier pe care le indragiti, dar care nu s-ar asorta la fel de bine si de care altfel ar trebui sa va despartiti.

• un caz particular din ce in ce mai des intalnit al exemplului anterior este cel al mobilierului clasic reconditionat, caz in care este recomandata acoperirea suprafetei dreptunghiurilor si a baghetelor decorative cu aceeasi vopsea decorativa sau vopsea acrilica utilizata la finisarea mobilierului, spre exemplu in stilurile Shabby Chic sau Vintage.

• interiorul dreptunghiurilor poate fi acoperit cu tapet sau fototapet, iar in functie de combinatiile de tapet utilizate, puteti obtine numeroase variante de decorare.

• varianta recomandata in cazul camerelor pentru copii, mai ales ca redecorarea este foarte usor de obtinut: se dezlipeste bagheta decorativa si se dezinstaleaza tapetul, apoi se inlocuieste tapetul cu noile personaje indragite de cei mici. Ulterior se lipeste iar bagheta utilizand adeziv pentru polistiren, iar odata cu finisarea baghetei cu vopsea lavabila colorata sau cu vopsea acrilica, ati obtinut cu eforturi reduse un perete cu un aspect total schimbat!

• interiorul dreptunghiurilor poate fi finisat cu tencuiala decorativa colorata, diverse texturi sau granulatii, obtinand uneori chiar o integrare perfecta a unor obiecte de mobilier, decoratiuni sau chiar covoare cu textura similara.

      Totusi, dreptunghiurile pot fi doar un inceput: puteti utiliza orice alte forme geometrice considerati ca se integreaza mai bine in decorul camerei.


      Prelucrarea baghetei decorative din polistiren este la indemana oricui, nu aveti nevoie de mesteri sau de unelte specializate, ci doar de un cutter sau un cutit bine ascutit. Iar pentru lipirea baghetei pe perete va mai trebuie doar adeziv pentru polistiren si ... doua maini dibace!


Citeste mai departe

Reciclare – tehnica servetelului pe obiecte din sticla

In: Proiecte DIY Data: miercuri, iulie 9, 2014 Comentarii: 0 Afisari: 13362
 

De la asamblarea unui obiect de mobilier, la decorarea in cel mai mic amanunt si pana la “inventarea unui sistem integrat” prin care spatiile de depozitare sa fie cat mai incapatoare, cu ajutorul uneltelor si materialelor necesare fiecare dintre noi poate deveni propriul mester ori artist.

Citeste mai departe

Showing 19 - 21 of 21 items