Reciclare – tehnica servetelului pe obiecte din sticla

In: Proiecte DIY Data: miercuri, iulie 9, 2014 Comentarii: 0 Afisari: 13537
 

De la asamblarea unui obiect de mobilier, la decorarea in cel mai mic amanunt si pana la “inventarea unui sistem integrat” prin care spatiile de depozitare sa fie cat mai incapatoare, cu ajutorul uneltelor si materialelor necesare fiecare dintre noi poate deveni propriul mester ori artist.

        

 Unul dintre cele mai bune moduri de a te initia in acest proces este reciclarea obiectelor folosite.

 Stiati ca: “50.000.000 de case ar putea fi incalzite timp de 20 de ani cu cantitatile de lemn si hartie pe care le aruncam in fiecare an”? sursa: http://ecoavizierul.weebly.com/statistici-si-rapoarte.html

 Insa reciclarea poate insemna mai mult decat utilizarea deseurilor pentru obtinerea resurselor, ea poate insemna si crearea unor decoratiuni personalizate sau obiecte utile.

 Iata mai jos cateva idei de reciclare a obiectelor din sticla prin tehnica decupajului:

London Shabby BottleRecycled Shabby VaseParis Shabby Jar

 

Prima etapa consta in indepartarea etichetelor comerciale, degresarea borcanului prin spalare cu detergent de bucatarie si uscarea acestuia.

A doua etapa: se acopera suprafata exterioara cu un strat subtire de grund si se lasa la uscat.

A treia etapa: se va aplica un strat de vopsea acrilica, si se lasa la uscat.

In alegerea culorii aveti libertatea de a utiliza o paleta extinsa de culori, in functie de preferinte.

A patra etapa: Alegerea servetelului decorativ sau a hartiei de orez

Acestea se regasesc in comert fiind deja tiparite intr-o gama extrem de diversa. De cele mai multe ori, primul criteriu dupa care se alege suportul utilizat este dupa preferinte, imaginea sau tema tiparita. Ulterior exista si alte aspecte:

  • Servetelul decorativ: mai usor de inglobat in obiectul decorat, insa foarte sensibil (majoritatea servetelelor fiind compuse din 3 straturi, urmand sa fie indepartate 2 straturi si sa se utilizeze doar cel pe care este tiparita imaginea).
  • Hartia de orez: presupune ceva mai multa indemanare in aplicarea pe obiectul dorit, insa este mai rezistenta la manipulare.

Dupa alegerea modelului, acesta se aplica integral sau doar portiunile decupate, prin lipire cu adezivi pe baza de apa (utilizati adezivi specializati pentru tehnica decupajului), urmand sa fie lasat obiectul la uscat.

A cincea etapa: Se aplica 2 straturi de lac (pe baza de apa sau solvent-alcool). In functie de preferinta se poate utiliza lac cu aspect lucios, mat sau sidefat, cu diverse texturi si efecte.

A sasea etapa: Pentru siguranta lasati obiectul la uscat 24 h.

 

 In final sunteti fericitul creator al unui obiect decorativ sau util pe care il puteti personaliza astfel incat sa se integreze perfect in decorul caminului sau in preferintele unui prieten caruia ii puteti oferi un cadou in care ati pus suflet. 

Comentarii

Adauga un comentariu