Folie parchet Multiprotec 1000 pentru incalzire in pardoseala

Multiprotec-1000

Nou

•   Folie parchet speciala de izolare Multiprotec 1000 cu rezistenta termica foarte scazuta, care confera cea mai ridicata eficienta a sistemului de incalzire prin pardoseala.
•   Disponibila sub forma de rola cu grosimea de 1.5 mm, latimea de 1 m si lungimea de 8 m.

Livrare gratuita!

Detalii

195,00 lei cu TVA

Informatii

Folie parchet Multiprotec 1000 pentru incalzire in pardoseala

•   Folie parchet produsa special pentru amenajari cu sistem de incalzire prin pardoseala, avand un coeficient de rezistenta termica R foarte scazut, doar 0.006 [m2 * K/ W].
•   Izolator utilizat pentru incaperi cu sistem de incalzire prin pardoseala, poate fi aplicat sub orice tip de pardoseala, inclusiv tarchet, parchet clasic din lemn masiv, linoleum sau alte tipuri de pardoseala din PVC.

•   Realizat din material cu densitatea ridicata - 1000kg/mc (poliuretan cu rigidizare minerala si folie de aluminiu), care asigura o rezistenta foarte buna la comprimare, in conditiile unei grosimi foarte reduse a foliei (1.5 mm).
•   Izolatorul Multiprotec 1000 se va monta cu partea fara folie de aluminiu in jos, pentru a prelua neregularitatile sapei, iar partea cu folie de aluminiu in sus, pentru ca pe aceasta parte veti lipi ulterior banda adeziva Alu-Tape cu care veti asigura continuitatea barierei anti-condens. In plus, prin montajul Multiprotec 1000 cu folia de aluminiu in jos riscati ca aceasta sa fie perforata de unele asperitati mai pronuntate, ceea ce ar putea permite patrunderea condensului.

•   Structura si densitatea foliei permit atenuarea unor neregularitati ale sapei de pana la 0.65 mm.
•   Structura si densitatea foliei o recomanda pentru utilizarea in incaperi cu trafic ridicat datorita coeficientului ridicat de rezistenta la comprimare CS - pana la 280 kPa.

•   Multiprotec 1000 creste in mod semnificativ confortul acustic, deoarece atenueaza foarte mult zgomotul produs de mersul pe parchet - coeficient RWS (Reflected Walking Sound) de doar 22%.
Coeficient de reducere a zgomotului reflectat
•   2 in 1 - bariera de vapori Aquastop integrata (reprezentata de folia de aluminiu). Adecvata pentru suprafete minerale suport de sub pardoseala, spre exemplu sapa sau beton.
Bariera de vapori AQUASTOP
   IMPORTANT: Majoritatea producatorilor de podele nu acorda garantie daca nu este instalata si o bariera de vapori!
•   Mai multe detalii si caracteristici tehnice ale acestui produs veti regasi descarcand fisa tehnica atasata mai jos.

Tips and Tricks:

•   In cazul incalzirii prin pardoseala, coeficientul de rezistenta termic al intregului sistem de pardoseala trebuie sa nu depaseasca valoarea de 0.15 [m2 * K/ W]. Aceasta valoare limita a fost stabilita de EPLF (Asociatia Producatorilor Europeni de Pardoseli Laminate) in urma a numeroase teste standardizate. Detalii despre coeficientul de rezistenta termica R puteti regasi in ultima editie a Buletinului Tehnic emis de EPLF, pe care-l puteti descarca de aici.

Spre exemplu, rezistenta termica a parchetului clasic din lemn masiv de 20 mm (cazul cel mai dificil) este de 0.13 [m2 * K/ W]. Deci in acest caz va trebui sa alegeti un izolator cu rezistenta termica mai mica de 0.02 [m2 * K/ W], criteriu pe care izolatorul Multiprotec 1000 il indeplineste cu usurinta.

    Va oferim consultanta gratuita pentru alegerea izolatorului adecvat in functie de caracteristicile tehnice ale suprafetei suport si parchetului.

    Cum puteti beneficia de aceasta consultanta gratuita?
    Simplu: dati click pe tab-ul Scrieti o recenzie: 
Tab Scrieti o recenzie
Pozitionarea acestui tab este indicata in urmatoare imagine:

Tab recenzie produs

   
   Dupa ce ati accesat acest tab, mai trebuie doar sa scrieti un comentariu cu intrebarile si detaliile referitoare la acest produs pe care doriti sa le clarificati.
   Veti primi raspunsul tot in campurile cu comentariile produsului, sau in scris la adresa de e-mail pe care ne-o veti comunica.


Livrare gratuita!
Comanda aiciAccesorii

Recenzii

Nota 
Ștefan N 2019-09-16

Foarte bine!

Calitate excelentă, preț, livrare rapidă!

Nota 
Echipa Traget 2019-08-02

Raspuns Target pentru Verghes Adrian

Folia montata sub parchet are un dublu rol de protectie: atat a sapei, cat si a parchetului. Din cauza dilatarilor si contractiilor parchetului care apar in urma variatiilor temperaturii (variatii cu atat mai mari in cazul parchetului montat peste sisteme de incalzire in pardoseala), sapa se va macina in timp, iar o parte din praful rezultat va ajunge in aerul pe care-l respirati.
In privinta protectiei parchetului: cu exceptia cazului ca ar fi montat peste o suprafata plana si neteda ca oglinda, parchetul va fi asezat pe o suprafata care va prezenta mici denivelari sau asperitati (chiar in cazul pardoselilor finisate prin elicopterizare sau cu sapa autonivelanta). Folia are rolul de a atenua aceste neregularitati. In lipsa foliei, la fiecare pas forta va actiona practic direct asupra sistemului click de imbinare a parchetului, care va scrasni/scartai deranjant, iar in timp se va deteriora, vor apare rosturi intre placile de parchet, etc.
Deci raspunsul este: DA, este nevoie sa montati o folie intre parchet si sapa.
In cazul parchetului laminat de 10mm, puteti alege fara probleme oricare dintre cele doua variante de folie cu cele mai scazute coeficiente de rezistenta termica (0.006, respectiv 0.005 m2*K/W): Multiprotec 1000 sau Multiprotec Eco.

Nota 
Veghes Adrian 2019-07-31

Ce folie sa folosesc la montare parcet laminat de 1cm

Am facut o IEP (incalzire electrica in sapa )si as vrea o parere clara precisa sa folosesc folie intre sapa si parchet sau nu?Daca da ce folie ar fi cea mai buna ma intereseaza sa nu blocheze caldura!!

Nota 
Ionut Cumpata 2019-06-13

Multiprotec 1000

Foarte prompta livrarea! Am făcut comanda luni iar marți la pranz am primit produsul comandat. Per total servicii de 5 stele!

Nota 
Gavriliu Alexandru 2019-06-04

Folie parchet

Exceptional !!! Nota 10+ comanda livrata foarte repede

Nota 
Echipa Traget 2019-06-03

Raspuns Traget pentru George Aron

Diferenta principala intre cele 2 produse este data de compozitia lor, respectiv Multiprotec Eco este confectionat in principal din materiale ecologice (93%), este reciclabil si nu contine componente toxice. Ambele variante de Multiprotec au bariera anticondens integrata, dar difera materialele acestora: folie de aluminiu la Multiprotec 1000, respectiv folie PEE in cazul Multiprotec Eco.
E adevarat ca folia Multiprotec Eco are un coeficent de rezistenta termica mai scazut decat Multiprotec 1000, dar dupa cum ati observat diferenta este foarte redusa, de doar 0.001 m2*K/W.
Diferenta de pret intre cele doua produse vine din faptul ca pentru folia Multiprotec Eco producatorul a ofera un pret promotional in aceasta perioada.

Nota 
George aron 2019-06-01

Comparatie

Va rog o comparatie intre folia Multiprotec 1000 si cea Multiprotec Eco. Vad ca cea 1000 e mai scumpa decat cea Eco. Mai vad ca acel coeficient de rezistenta termica la 1000 este de 0.006 [m2 * K/ W] iar la Eco este de 0.005 [m2 * K/ W] adica teoretic mai buna. Care dintre cele doua folii este mai buna ?!

Nota 
Echipa Traget 2019-03-20

Raspuns Traget pentru Iulian

Folia Multiprotec 1000 se poate utiliza inclusiv pentru incalzirea in pardoseala in sistem uscat.

Nota 
Iulian 2019-03-16

Alternativa

Aceasta folie se poate folosi si pentru incalzire prin pardoseala sistem uscat?, adica fara sapa.

Nota 
Echipa Traget 2018-11-09

Raspuns Traget pentru Laurentiu

Puteti folosi cu succes ambele variante, veti obtine rezultate similare.

Nota 
Laurentiu 2018-11-09

Recomandare

Multiprotec eco sau Multiprotec 100 sub parchet 8mm ?

Nota 
Echipa Traget 2018-09-25

Raspuns Traget pentru Laurentiu Ch

Aveti folie izolatoare sub tevile de incalzire, dar pentru a fi sigur ca eventuala umiditate din sapa nu va forma condens sub parchet, ar trebui totusi sa utilizati o folie de parchet cu bariera anti-vapori inclusa (Multiprotec 1000 sau Multiprotec Eco) pentru a proteja parchetul si a-i asigura o durata de viata cat mai indelungata.

Nota 
Laurentiu Ch 2018-09-24

Curiozitate

Sub țevile de încălzire, am o izolație de 3 cm + ceva folie de aluminiu.
Peste țevile de încălzire este șapa.
Întrebare:
Mai este nevoie de folie parchet care să aibă și ea inclusa barieră de condens, cum este versiunea 1000, sau e suficientă folia normală?
Este o casă, vorbim de parter, nu este beci sub.
Va fi parchet egger de 8 cm, deci coeficient termic la parchet de 0,07.
IZOLATIE INCALZIRE IN
PARDOSEALA QTEQ
EPS100/30MM CU FOLIE
ALUMINIZATA

Nota 
Echipa Traget 2018-09-14

Raspuns Traget pentru Kovacs Attila

Da, folia Multiprotec 1000 se poate folosi si pentru parchet care nu este aplicat peste sisteme de incalzire in pardoseala.

  • 1 din 1 persoane au considerat această recenzie utilă.
Nota 
Echipa Traget 2018-09-14

Raspuns Traget pentru Kovacs Attila

Da, folia Multiprotec 1000 se poate folosi si pentru parchet care nu este aplicat peste sisteme de incalzire in pardoseala.

  • 1 din 1 persoane au considerat această recenzie utilă.
Nota 
Kovacs Attila 2018-09-12

Folie multiprotect 1000

Buna ziua
Vreau sa cumpar aceasta folie la o cabana de munte unde vteau sa montez pardoseala de pvc dar nu avem incazire de pardoseala.
Imi place ca este foarte rezistent fata de cele clasice.
Intrebarea este daca o pot folosi fara sa am incalzite in pardoseala ?
Va multumesc !

Nota 
Echipa Traget 2018-07-14

Raspuns Traget pentru Cristina

Pentru un parchet cu grosimea de 14 mm este recomandata utilizarea foliei Multiprotec, atat pentru a proteja sapa si parchetul, cat si pentru a permite un transfer termic adecvat. Montarea prin lipire nu este recomandata la parchetul aplicat peste sisteme de incalzire in pardoseala, deoarece acesta va suferi dilatari si comprimari ca urmare a incalzirii la care este supus.
Pentru fixare foliilor Multiprotec va recomandam sa utilizati banda adeziva Arbiton Alu-Tape, care permite transferul termic. Produsul poate fi comandat accesand link-ul urmator:

https://traget.ro/ro/izolatii-pentru-parchet/3174-banda-adeziva-arbiton-alu-tape.html

Totusi, in primul rand ar trebui sa va asigurati ca parchetul pe care l-ati achizitionat este destinat incaperilor cu incalzire in pardoseala.

Nota 
Cristina 2018-07-13

Parchet triplustratificat

Buna ziua,

Am achizitionat un parchet triplustratificat de 14mm si as dori sa il montez pe folie(am incalzire in pardoseala), va rog sa imi spuneti daca se recomanda folia Multiprotect 1000 in acest caz sau este recomandata montarea acestui tip de parchet prin lipire!? Pentru acest tip
De folie este nevoie si de banda de lipire!?

Multumesc

Nota 
Echipa Traget 2018-05-22

Raspuns Traget pentru Adina Stanciu

Folia Multiprotec 1000 trebuie sa fie montata intr-un singur strat (dealtfel recomandarea este valabila pentru orice folie parchet) si este compatibila cu parchetul laminat de 10 mm.
Teoretic, daca folia parchet va fi fixata pe timpul montajului, atunci nu sunt motive sa se miste nici ulterior deoarece parchetul nu va permite deplasarea foliei. Pentru fixare va recomandam un produs care permite transferul termic, respectiv Banda adeziva Arbiton Alu-Tape, care poate fi comandata accesand link-ul urmator:

https://traget.ro/ro/izolatii-pentru-parchet/3174-banda-adeziva-arbiton-alu-tape.html

Nota 
adina stanciu 2018-05-22

multiprotec 1000

se poate sa montez intr-un singur strat folia multiprotec 1000 sub un parchet laminat de 10mm? inteleg ca trebuie sa nu se miste doar, deci lipita cu banda este ok? ea trebuie sa stea fixa doar pana se monteaza parchetul ? dupa montaj ea se mai poate misca?

Nota 
Echipa Traget 2018-02-16

Raspuns Traget pentru Paul R.

Buna ziua,
Multiprotec 1000 este iar in stoc, pot fi lansate comenzi pentru acest produs.

Nota 
Paul R. 2018-02-14

Info!

Buna ziua, Cand o sa mai aveti pe stoc multiprotec 1000 ??

Nota 
Echipa Traget 2017-07-10

Raspuns Traget pentru Alexandru Dumitru

In general se practica lipirea a 2 randuri de folie pentru ca acestea sa nu se miste in timpul montarii parchetului.
In cazul Multiprotec 1000 este putin probabil ca acestea sa se mai miste dupa ce este asezata peste sapa, deoarece folia este foarte grea, avand densitatea de 1000 kg/mc (o rola cantareste 12 kg).
Din acest motiv este usor sa aplicati folia Multiprotec 1000 fara alte adaosuri suplimentare, pentru a obtine o eficienta maxima a sistemului de incalzire in pardoseala. Totusi, daca veti constata ca in camera respectiva veti avea un trafic suplimentar in timpul montarii parchetului (nerecomandabil mai ales prin prisma diverselor impuritati si pietricele desprinse din talpile incaltarilor celorlalti lucratori), puteti utiliza orice banda adeziva pentru lipirea temporara a randurilor de folie Multiprotec 1000.

Nota 
Alexandru Dumitru 2017-07-09

Banda lipire

Trebuie folosita banda Alu Arbitru pentru lipirea a 2 rânduri de folie?
Aveti aceasta banda? Cat costa aceasta ?

Nota 
Echipa Traget 2017-02-08

Raspuns Traget pentru Tavi

Folia Multiprotec 1000 poate fi utilizata pentru orice tip de sisteme de incalzire prin pardoseala, deci inclusiv electrice sau cu agent termic.

Nota 
tavi 2017-02-07

folie multiprotec 1000

folia e pentru incalzire in pardoseala cu apa sau curent?

Nota 
Echipa Traget 2017-01-26

Raspuns Traget pentru Ady

Am gasit date suplimentare despre acest parchet pe site-ul oficial quick-step, tot aici am gasit fisa tehnica.

Din penultimul rand al Fisei tehnice (Thermal conductivity [W/mK]), inteleg ca parchetul de 9.5 mm pe care l-ati achizitionat are o rezistenta termica de 0.061 (m2K/W).
Asta inseamna ca puteti sa-l folositi impreuna cu Folia parchet Secura Thermo, sistemul parchet + folie va avea o rezistenta termica de 0.111 m2K/W, adica sub limita de 0.15 m2K/W:

https://traget.ro/ro/izolatii-pentru-parchet/607-folie-parchet-pentru-incalzire-prin-pardoseala-16-mm.html

Daca doriti totusi se obtineti un randament si mai mare al sistemului de incalzire in pardoseala, atunci va recomandam sa utilizati Folie parchet Multiprotec 1000.

Speram ca v-am fost de ajutor cu aceste informatii.

Nota 
Ady 2017-01-26

Coeficient termic

Buna. Am achiziționat parchet laminat de la firma quickstep de 9,5 m, gama PARCHET DE STEJAR DE PODGORIE LĂCUIT ÎNCHIS LAMINAT PERSPECTIVE UF1001. Nu stiu care este coeficientul de rezistența termică al acestuia. Daca ați reuși sa ma lămuriti astfel încât sa stiu ce tip de izolator sa aleg, v-as rămâne profund îndatorat. Va mulțumesc. Adresa mea de e-mail e ady_tt@yahoo.com

Nota 
Echipa Traget 2016-11-15

Raspuns Traget pentru Marius Odaiasu

Nu ne-ati precizat ce folie ati achizitionat, dar foliile Arbiton care se monteaza peste sistemele de incalzire in pardoseala au rezistenta termica R cuprinsa intre 0.006 si 0.05 mpK/W, deci este posibil ca produsul cumparat sa nu fie pentru incalzirea in pardoseala, mai ales ca are un coeficient (0.08 !?) mai mare decat al unui parchet de 7 mm. Va rugam sa ne comunicati numele foliei Arbiton achizitionate pentru a verifica si a reveni cu un raspuns referitor la proprietatile acesteia.

Nota 
Echipa Traget 2016-11-15

Raspuns Traget

E adevarat, folia Multiprotec are coeficientul de rezistenta termica R cel mai scazut de pe piata, de doar 0.006 mpK/W, adica de 10-12 ori mai mic decat al altor produse similare, tocmai din acest motiv am decis sa-l importam. Multiprotec are inclusa o folie de aluminiu (deci nu plastic aluminizat), care are rolul de bariera de vapori, iar acest material a fost utilizat tocmai datorita faptului ca este un bun conducator termic. Pe scurt, este exclus ca folia de aluminiu cu o grosime de ordinul micronilor sa opreasca transferul de caldura. Parerea noastra referitoare la proprietatile aluminiului pare sa nu coincida cu opinia celor care v-au instalat sistemul de incalzire in pardoseala, de aceea va recomandam sa verificati informatia si din alte surse impartiale, spre exemplu Wikipedia care este recunoscuta pentru obiectivitate si corectitudinea informatiilor furnizate:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Aluminiu

Recomandarea generala este ca sistemul Parchet+Izolator sa aiba o rezistenta termica R de cel mult 0.15 mpK/W, deci ca sa puteti folosi folia pe care ati achizitionat-o ar trebui ca parchetul sa aiba o rezistenta termica mai mica de 0.07 mpK/W. Ramane sa verificati dumneavoastra acest coeficient al parchetului (pe ambalaj sau la producator), dar daca valoarea este mai mare de 0.07 mpK/W, va recomandam sa nu folositi folia cumparata deoarece riscati ca eficacitatea sistemului de incalzire termica sa fie foarte redusa, daca nu chiar nula. Ceea ce ar implica lipsa caldurii, dar cresterea costurilor cu energia.

Nota 
Odaiasu Marius 2016-11-15

incalzire in pardoseala

Am luat folia de la Arbitron dar are 2.2 mm si un coeficient de rezistenta termica de 0,08 mult mai mare decat cea pe care o aveti aici de 0.006...Adica de 12 ori mai mare! Si acea folie are comfort acoustic si folie de aluminiu deasupra impotriva umiditatii...Dar executantul incalzirii in pardoseala nu mi-a recomandat sub nicio forma cu folie de aluminiu care ar opri caldura in pardoseala. Astept o parere si din partea dvs. Multumesc

Scrieți-vă părerea !

Scrieţi o recenzie

Folie parchet Multiprotec 1000 pentru incalzire in pardoseala

Folie parchet Multiprotec 1000 pentru incalzire in pardoseala

•   Folie parchet speciala de izolare Multiprotec 1000 cu rezistenta termica foarte scazuta, care confera cea mai ridicata eficienta a sistemului de incalzire prin pardoseala.
•   Disponibila sub forma de rola cu grosimea de 1.5 mm, latimea de 1 m si lungimea de 8 m.

Livrare gratuita!

Scrieţi o recenzie

Descarcari

FT MULTIPROTEC 1000

Caracteristici tehnice folie pentru sisteme de incalzire prin pardoseala MULTIPROTEC 1000 1.5mm - EN

Descarcari (129.07k)