Folie parchet pentru incalzire prin pardoseala Secura Thermo 1.6 mm

DD 583

Nou

•   Folie parchet speciala de izolare SECURA THERMO din polistiren extrudat XPS, utilizata pentru parchet montat peste sistem de incalzire prin pardoseala.
•   Disponibila sub forma de rola cu latimea de 1.1 m, lungimea de 15 m si grosimea de 1.6 mm.

Detalii

75,00 lei cu TVA

Informatii

Folie parchet pentru incalzire in pardoseala

•   Folie parchet SECURA THERMO produsa pentru incaperi cu incalzire prin pardoseala, poate fi aplicata sub parchet laminat sau stratificat.
•   Izolator parchet cu un sistem de orificii si striatii care permit o buna conductivitate termica a materialului si asigura o eficienta crescuta a sistemului de incalzire in pardoseala. 

•   Realizata din polistiren extrudat cu densitatea ridicata - 55 kg/mc, asigura o rezistenta foarte buna la comprimare, in conditiile unei grosimi reduse a foliei (1.6 mm).
•   Structura si densitatea foliei permit atenuarea unor neregularitati ale sapei de pana la 1.2 mm.

•   Striatiile de pe partea inferioara a foliei au drept efect:
      – o mai buna izolare fonica si termica.
      – o foarte buna aderenta la beton, ceea ce asigura o stabilitate ridicata a parchetului.
      – usurinta montajului, chiar pentru amatorii de proiecte DIY.
      – flexibilitatea foliei izolatoare.
      – confort ridicat la mers.
      – favorizeaza circulatia aerului, ceea ce reduce riscul aparitiei umezelii, astfel ca podeaua este protejata impotriva mucegaiului si este prevenita degradarea cauzata de ciuperci.

•   Izolator produs special pentru amenajari cu sistem de incalzire prin pardoseala, avand rezistenta termica R de 0.05 [m2 * K/ W].
•   Pentru pardoseli cu parchet laminat de 10 - 14 mm, parchet clasic din lemn masiv, covor PVC sau tarchet va recomandam utilizarea foliei Multiprotec 1000, care are o rezistenta termica R de doar 0.006 [m2 * K/ W]. 

Tips and Tricks:

•   In cazul incalzirii prin pardoseala, coeficientul de rezistenta termica al intregului sistem de pardoseala trebuie sa nu depaseasca valoarea de 0.15 [m2 * K/ W], iar rezistenta termica a parchetului laminat de 7mm este de 0.075 [m2 * K/ W]. Deci in acest caz va trebui sa alegeti un izolator cu rezistenta termica mai mica de 0.075 [m2 * K/ W].
Precizam ca valoare limita de 0.15 [m2 * K/ W] a fost stabilita de EPLF (Asociatia Producatorilor Europeni de Pardoseli Laminate) in urma a numeroase teste standardizate. Detalii despre coeficientul de rezistenta termica R puteti regasi in ultima editie a Buletului Tehnic emis de EPLF, pe care-l puteti descarca de aici.    Va oferim consultanta gratuita pentru alegerea izolatorului adecvat in functie de caracteristicile tehnice ale suprafetei suport si parchetului.

    Cum puteti beneficia de aceasta consultanta gratuita?
    Simplu: dati click pe tab-ul Scrieti o recenzie:

   Dupa ce ati accesat acest tab, mai trebuie doar sa scrieti un comentariu cu intrebarile si detaliile referitoare la acest produs pe care doriti sa le clarificati.
   Veti primi raspunsul tot in campurile cu comentariile produsului, sau in scris la adresa de e-mail pe care ne-o veti comunica.


Comanda aici

Te-ar mai putea interesa si...

Recenzii

Nota 
Echipa Traget 2022-10-04

Raspuns Traget pentru Florin G.

In cazul unui parchet triplustratificat de 14 mm din lemn este recomandata aplicarea foliei Multiprotec Eco. Totusi sa va asigurati inainte ca parchetul respectiv este compatibil cu incalzirea in pardoseala.

  • 1 din 1 persoane au considerat această recenzie utilă.
Nota 
Florin G 2022-10-03

Folie pentru incalzire in pardoseala

Buna , avem
Parchet de stejar triplustratificat de 14 mm ce folie imi recomandati?

Nota 
Echipa Traget 2022-06-20

Raspuns Traget pentru Zobu Petrisor

Alegerea parchetului se face pornind de la calcularea coeficientului de rezistenta termic al intregului sistem de pardoseala (parchet + folie), care trebuie sa nu depaseasca valoarea de 0.15 [m2 * K/ W].
Folia parchet Secura Themo are coeficientul de rezistenta termica 0.05 [m2 * K/ W], deci ca sa puteti folosi aceasta folie ar trebui ca parchetul pe care-l veti monta sa aiba o rezistenta termica mai mica de 0.10 [m2 * K/ W].

Pentru parchetele cu un coeficient de rezistenta termica mai mare de 0.10 [m2 * K/ W] va recomandam sa folositi una dintre foliile Multiprotec 1000 sau Multiprotec ECO, acestea avand valoarea acestui coeficient de 0.006, respectiv 0.005 [m2 * K/ W]. Aceste doua produse (spre deosebire de folia Secura Thermo) au si bariera anticondens inclusa – folie de aluminiu la Multiprotec 1000, respectiv folie de PEE la Multiprotec Eco. Cele doua produse sunt urmatoarele:

https://traget.ro/ro/izolatii-pentru-parchet/1907-folie-parchet-multiprotec-1000-pentru-incalzire-in-pardoseala.html

https://traget.ro/ro/izolatii-pentru-parchet/3282-folie-parchet-multiprotec-eco-pentru-incalzire-in-pardoseala.html


Daca doriti sa aplicati folia Secura Thermo va fi necesar sa aplicati sub ea si o alta folie anticondens (nu comercializam astfel de produs, dar puteti gasi in comert).

Revenind, inainte de alegerea finala va recomandam sa verificati care este valoare exacta a coeficientului de rezistenta termica al parchetului pe care-l veti monta si apoi sa alegeti folia in conformitate cu limita de 0.15 [m2 * K/ W] si calculele de mai sus.

  • 1 din 1 persoane au considerat această recenzie utilă.
Nota 
Zobu Petrisor 2022-06-17

Accesorii montare parchet pentru incalzire in pardoseala

Buna ziua,
Mi-am instalat in casa incalzire in pardoseala cu agent termic si as dori sa montez un parchet laminat sau stratificat. Intrebarea mea este ce fel de folie ar trebui sa folosesc si daca intre sapa si parchet mai trebuie si altceva in afara de folie (in a doua poza de prezentare pe site-ul dumneavoastra apare pe sapa o folie subtire galbena)?

Nota 
Nusa Z 2022-05-24

Folie incalzire pardoseala.

Serviciu prompt, folie ok.

Nota 
Echipa Traget 2022-03-09

Raspuns Traget pentru Daniel

Folia Secura Thermo se recomanda doar pentru pardoseli flotante din parchet laminat.
Pentru parchet SPC se recomanda foliile Multiprotec 1000 sau Multiprotec Eco:

https://traget.ro/ro/izolatii-pentru-parchet/1907-folie-parchet-multiprotec-1000-pentru-incalzire-in-pardoseala.html

https://traget.ro/ro/izolatii-pentru-parchet/3282-folie-parchet-multiprotec-eco-pentru-incalzire-in-pardoseala.html

Nota 
Daniel 2022-03-05

Buna ziua

Se poate monta aceasta folie pentru parchet spc?

Nota 
Echipa Traget 2021-12-21

Raspuns Traget pentru Iulian Oprea

Daca doriti sa aplicati folia Secura Thermo va fi necesar sa aplicati sub ea si o alta folie anti-condens (nu comercializam astfel de produs, dar puteti gasi in comert).
Totusi, nu recomandam montarea acestei folii in cazul unui parchet cu grosimea de 12 mm.
Calculul pleaca de la coeficientul de rezistenta termic al intregului sistem de pardoseala (parchet + folie), care trebuie sa nu depaseasca valoarea de 0.15 [m2 * K/ W].
Folia parchet Secura Themo are coeficientul de rezistenta termica 0.05 [m2 * K/ W], deci ca sa puteti folosi aceasta folie ar trebui ca parchetul pe care-l veti monta sa aiba o rezistenta termica mai mica de 0.1 [m2 * K/ W].
Parchetele cu grosimea de 12 mm au in general un coeficient de rezistenta termica cuprins intre 0.10 si 0.12 [m2 * K/ W], deci nu este recomandat sa fie montate impreuna cu folia Secura Thermo, de aceea va recomandam sa folositi una dintre foliile Multiprotec 1000 sau Multiprotec ECO.
Oricum, inainte de alegerea finala va recomandam sa verificati care este valoare exacta a coeficientului de rezistenta termica al parchetului dumneavoastra si apoi sa alegeti folia in conformitate cu limita de 0.15 [m2 * K/ W] si calculele de mai sus.

Nota 
Iulian Oprea 2021-12-20

Ajutor alegere folie parchet

Buna ziua!
Am nevoie, va rog, de ajutor in alegerea unei folii pentru parchet. Detalii:
- incalzire prin pardoseala
- parchet laminat 12mm Artens Intenso
Pe langa folie, mai am nevoie sa pun si altceva sub parchet?
Multumesc!

Nota 
Echipa Traget 2021-11-24

Raspuns Traget pentru Istvan Lakatos

Folia Secura Thermo nu are bariera anti-condens inclusa, deci nu este in conformitate cu recomandarile pe care le-ati primit de la distribuitorul foliei cu de incalzire prin infrarosu.
Daca vi se pare insuficienta folie de polietilena despre care vi s-a spus, va recomandam sa alegeti una dintre foliile Multiprotec 1000 sau Multiprotec Eco, ambele avand bariera anti-condens inclusa (folie de aluminiu la Multiprotec 1000, respectiv folie PEE la Multiprotec Eco).

Nota 
Istvan Lakatos 2021-11-23

incazire pardoseala infra rosu

Buna ziua,
mi-am pus intr-un living o incalzire in pardoaseala electrica cu folie de carbon prin infra rosu.
Peste placa de beton am asezat isolatorul "Arbiton Secura MAX Aquastop Smart 5mm XPS 3in1",iar peste acesta a venit folia de incazire cu o grosime de 0,4mm ( https://www.magnumheating.ro/produse/58-1-incalzire+electrica/p-226-magnum+folie+pardoseal%c4%83+lemnparchet).Distribuitorul foliei cu infra rosu,recomanda acoperirea acesteia pentru protectie cu o folie PE (polietilena),ca bariera de vapori si totodata protectie impotriva deteriorarii la montajul parchetului.
Eu insa m-am gandit sa folia aceasta Secura Thermo,in locul foliei PE.
Folia cu carbon pe baza de infra rosu atinge o temperatura maxima de 40°.
Puteti sa-mi spuneti daca aceasta folie este adecvata pentru asa ceva?

Nota 
Echipa Traget 2021-10-29

Raspuns Traget pentru Ioana

Calculul pleaca de la coeficientul de rezistenta termic al intregului sistem de pardoseala (parchet + folie), care trebuie sa nu depaseasca valoarea de 0.15 [m2 * K/ W].
Folia parchet Secura Themo are coeficientul de rezistenta termica 0.05 [m2 * K/ W], deci ca sa puteti folosi aceasta folie ar trebui ca parchetul pe care-l veti monta sa aiba o rezistenta termica mai mica de 0.1 [m2 * K/ W].
Parchetele cu grosimea de 12 mm au in general un coeficient de rezistenta termica cuprins intre 0.10 si 0.12 [m2 * K/ W], deci nu este recomandat sa fie montate impreuna cu folia Secura Thermo, de aceea va recomandam sa folositi una dintre foliile Multiprotec 1000 sau Multiprotec ECO.
Totusi, inainte de alegerea finala va recomandam sa verificati care este valoare exacta a coeficientului de rezistenta termica al parchetului si apoi sa alegeti folia in conformitate cu limita de 0.15 [m2 * K/ W] si calculele de mai sus.

Nota 
Ioana 2021-10-28

Parchet 12

Buna ziua,
Pentru montarea parchetului de 12 mm la incalzirea in pardoseala, se poate folosi aceasta folie?
Multumesc,

Nota 
Echipa Traget 2021-05-03

Raspuns Traget pentru Grigore Bora

O rola are 16.5 mp (1.1 x 15 m), deci pentru a acoperi 48 mp veti avea nevoie de 3 role.

Nota 
Grigore Bora 2021-05-03

Buna ziua

Buna ziua
De cate produse am nevoie pentru 48m patrati?
Multumesc

Nota 
Echipa Traget 2020-04-29

Raspuns Traget pentru Vali

In cazul incalzirii prin pardoseala, coeficientul de rezistenta termica al intregului sistem de pardoseala (parchet + folie parchet) trebuie sa nu depaseasca valoarea de 0.15 [m2 * K/ W]. Deoarece rezistenta termica a foliei Secura Thermo este de 0.05 [m2 * K/ W], va trebui sa alegeti un parchet cu rezistenta termica mai mica de 0.09 [m2 * K/ W]. In general intre aceste limite se incadreaza parchetul laminat cu grosimi de 7 sau 8mm, dar cel mai bine este sa verificati care este valoarea rezistentei termice a parchetului pe care-l veti alege, deoarece caracteristicile pot varia destul de mult in functie de model sau producator.

Nota 
Vali 2020-04-29

Sfat

Ce parchet recomandați sa pun peste aceasta folie.Am încălzire în pardoseală!

Nota 
Echipa Traget 2019-04-17

Raspuns Traget pentru Calin Andrei

Deoarece are un coeficient de rezistenta termica de 0.05 [m2 * K/ W], folia Secura Thermo poate fi utilizata cu rezultate bune in cazul unui parchet de 8mm.
Daca doriti sa obtineti un transfer termic si mai bun, va trebui sa utilizati o folie cu un coeficient de rezistenta termica mai scazut decat al foliei Secura Thermo. pentru aceasta va recomandam foliile Multiprotec 1000 sau Multiprotec Eco, care au un coeficient de rezistenta termica de 0.006 [m2 * K/ W], respectiv 0.005 [m2 * K/ W]. Puteti regasi mai mult detalii despre cele doua folii Multiprotec daca accesati link-urile urmatoare:

https://traget.ro/ro/izolatii-pentru-parchet/1907-folie-parchet-multiprotec-1000-pentru-incalzire-in-pardoseala.html

https://traget.ro/ro/izolatii-pentru-parchet/3282-folie-parchet-multiprotec-eco-pentru-incalzire-in-pardoseala.html

Nota 
Calin Andrei 2019-04-17

Folie parchet

Buna ziua m-ar intersa o folie buna,cu un transfer termic bun,pentru incalzire in pardoseala si parchet laminat de 8mm

Nota 
Echipa Traget 2018-12-13

Raspuns Traget pentru Miruna Covaci

Eficienta sistemului de incalzire o sa scada treptat pe masura ce adaugati orice alt strat (parchet, izolator, etc) peste pardoseala existenta.
In cazul incalzirii prin pardoseala, alegerea foliei si a parchetului se face in functie de coeficientul de rezistenta termica R (sau TR la unele marci de parchet).
Coeficientul de rezistenta termica al intregului sistem de pardoseala (parchet plus folie parchet) aplicat peste sapa in care este montat sistemul de incalzire in pardoseala trebuie sa nu depaseasca valoarea de 0.15 [m2*K/ W]. In cazul dumneavoastra, va trebui sa luati in calcul si gresia, deci va trebui sa aflati si rezistenta termica R a gresiei.
Pe scurt, ramane sa aflati rezistenta termica a parchetului pe care intentionati sa-l montati, apoi pe cea a gresiei deja montate si sa efectuati calculele. Daca suma celor 3 coeficienti R ai foliei parchet, parchetului si gresiei va depasi valoarea de 0.15 [m2*K/ W], sistemul de incalzire nu va mai fi eficient si riscati doar sa consumati energie, fara ca livingul sa fie incalzit.
Rezistenta termica R a foliilor de parchet pe care le comercializam o puteti gasi in descrierea fiecarui produs accesand link-urile urmatoare:

https://traget.ro/ro/izolatii-pentru-parchet/1907-folie-parchet-multiprotec-1000-pentru-incalzire-in-pardoseala.html

https://traget.ro/ro/izolatii-pentru-parchet/3282-folie-parchet-multiprotec-eco-pentru-incalzire-in-pardoseala.html

https://traget.ro/ro/izolatii-pentru-parchet/607-folie-parchet-pentru-incalzire-prin-pardoseala-16-mm.html

Nota 
Miruna Covaci 2018-12-11

Parchet peste gresie

Buna ziua!
Am nevoie de un sfat: casa unde urmeaza sa locuiest are in living sistem de incalzire prin pardoseala cu gresie. As vrea sa pun parchet si ma gandeam sa il montez peste gresie. Am tot intrebat prin magazinele mari de profil, dar nu am primit informatii foarte clare din punct de vedere tehnic: va mai fi eficient sistemul de incalzire daca adaug parchet de 8 mm?

Nota 
Echipa Traget 2018-05-07

Raspuns Traget pentru Catalin

Pentru aceasta folie este recomandata aplicarea unei folii anticondens/ bariera de vapori mai ales in cazul incaperilor care nu vor fi incalzite permanent pe parcursul anotimpului rece (este si cazul caselor de vacanta), acestea fiind conditii care vor favoriza formarea condensului.
In magazinul nostru online nu este disponibila folia anticondens, dar puteti gasi acest tip de produse in magazinele de profil.

Nota 
Catalin 2018-05-07

bariera antocondens

Buna ziua.

Pentru aceasta folie este necesare o bariera anto condens/bariere vapori ? Daca da, imi puteti indica daca aveti acest produs ?

Multumesc

Nota 
Echipa Traget 2017-12-12

Raspuns Traget pentru Virgil

Aceasta folie parchet (la fel ca si Multiprotec 1000) nu are emisii, fiind special creata pentru a fi utilizata in mediu incalzit, respectiv sub parchet care este montat peste sistem de incalzire in pardoseala.

Nota 
Virgil 2017-12-11

Emisii

Spuneti-mi va rog daca materialul are emisii (atat pt aces model cat si pt Multiprotec 1000). Ma intereseaza acest aspect deoarece folia va sta intr-un mediu incalzit.

Nota 
Echipa Traget 2017-04-28

Raspuns Traget pentru Bogdan Cires

Coeficientul de rezistenta termica al intregului sistem de pardoseala (parchet + folie parchet) trebuie sa nu depaseasca valoarea de 0.15 [m2 * K/ W].
Modelele de parchet laminat de 10 mm disponibile acum pe piata au aproximativ jur de 0.08 [m2 * K/ W], iar folia Secura Thermo 1.6 mm are 0.05 [m2 * K/ W], deci impreuna ar avea 0.13 [m2 * K/ W], adica sub limita de 0.15 [m2 * K/ W], deci puteti sa folositi aceasta folie.
Totusi, daca doriti sa obtineti o eficienta mai ridicata a sistemului de incalzire in pardoseala, respectiv un consum de energie mai scazut, va recomandam sa utilizati Folie Multiprotec 1000, care are coeficientul de rezistenta termica de doar 0.006 [m2 * K/ W]:

https://traget.ro/ro/izolatii-pentru-parchet/1907-folie-parchet-multiprotec-1000-pentru-incalzire-in-pardoseala.html

Inainte de a lua o decizie, va recomandam sa verificati valoarea coeficientui de rezistenta termica al parchetului (R, sau TR pe unele modele) inscris pe ambalaj sau in fisa tehnica si eventual sa reveniti pentru a ne comunica aceasta informatie.

Nota 
Bogdan Cires 2017-04-25

Rugaminte

Buna seara,
As dori sa stiu ce fel de folie pentru parchet trebuie sa folosesc daca am incalzire in pardoseala cu agent termic si doresc sa pun parchet de 10mm.
Astept raspunsul dv si o oferta pentru 100 mp.
Va multumesc anticipat.

Cu stima,
Bogdan Cires

Nota 
Echipa Traget 2017-03-31

Raspuns Traget pentru Nicolae

Teoretic coeficientul de transfer termic este oricum invers proportional cu cel de rezistenta termica, deci este de ajuns daca tineti cont doar de cel din urma si aveti grija ca suma coeficientilor de rezistenta termica ai parchetului si foliei parchet sa fie mai mica de 0.15 [m2 * K/ W].

Nota 
Nicolae 2017-03-30

Intrebare

Buna ziua. Pe langa coeficientul de rezistenta termica ,la parchet trebuie luat in considerare si coeficientul de transfer termic, care ar trebui sa aiba o valoare cat mai mare, nu?

Nota 
Echipa Traget 2017-02-27

Raspuns Traget pentru Lucian

Lipirea parchetului nu este necesara, poate fi montat direct peste folie.
Solutia de montare a parchetului depinde de tipul parchetului (aici va trebui sa tineti cont de indicatiile producatorului de parchet), unele modele se monteaza prin lipire, indiferent daca sunt sau nu aplicate peste pardoseala cu sistem de incalzire.

Nota 
Lucian 2017-02-26

Sfat

Cel mai bine este sa se lipească parchetul

Nota 
Echipa Traget 2016-08-24

Raspuns Traget

Da, puteti folosi aceasta folie izolatoare pentru un parchet cu coeficient de rezistenta termica de 0.08 [m2 * K/ W] montat peste sistem de incalzire in pardoseala.

Nota 
Vlad 2016-08-23

?

E ok folia pt un parchet cu R 0.08? + folia 0.05 ar fi 0.13

Nota 
Echipa Traget 2016-08-09

Raspuns Traget

In cazul incalzirii prin pardoseala, coeficientul de rezistenta termica al intregului sistem de pardoseala trebuie sa nu depaseasca valoarea de 0.15 [m2 * K/ W]. Valoarea estimativa a acestui coeficient pentru un parchet laminat de 10 mm este in jur de 0.1 [m2 * K/ W], iar folia Secura Thermo 1.6 mm are 0.05 [m2 * K/ W], deci impreuna vor avea 0.15 [m2 * K/ W]. Fiind exact la limita, eficienta sistemului de incalzire prin pardoseala va fi foarte scazuta, existand chiar riscul sa nu transmita deloc caldura.
In concluzie, pentru parchetul de 10 mm va recomandam sa utilizati Folie Multiprotec 1000, care are coeficientul de rezistenta termica 0.006 [m2 * K/ W], adica de aproape 10 ori mai scazut decat Secura Thermo 1.6 mm.
Va sugeram totusi ca inainte de a lua decizia finala sa verificati care este valoare coeficientului de rezistenta termica al parchetului pe care urmeaza sa-l achizitionati si eventual sa reveniti cu aceasta informatie (precizam ca am efectuat calculul de mai sus pentru o valoare estimativa a acestui coeficient).

Nota 
Geangu Mihaela Bianca mihaelabiancageangu@gmail.com 2016-08-08

Izolație pentru încălzirea în pardoseală

Vreau să achiziționez un parchet laminat de 10 mm grosime și am că sistem de încălzire, încălzirea prin pardoseala. Care este cea mai bună folie pentru acest parchet și pentru încălzirea în pardoseală? Secura thermo sau multiprotect 1000?

Scrieți-vă părerea !

Scrieţi o recenzie

Folie parchet pentru incalzire prin pardoseala Secura Thermo 1.6 mm

Folie parchet pentru incalzire prin pardoseala Secura Thermo 1.6 mm

•   Folie parchet speciala de izolare SECURA THERMO din polistiren extrudat XPS, utilizata pentru parchet montat peste sistem de incalzire prin pardoseala.
•   Disponibila sub forma de rola cu latimea de 1.1 m, lungimea de 15 m si grosimea de 1.6 mm.

Scrieţi o recenzie

Descarcari

Fisa tehnica Secura Thermo

Folie parchet pentru incalzire in pardoseala Secura Thermo - caracteristici tehnice

Descarcari (155.49k)