Design Interior: Pantone a decis culoarea anului 2015 – Marsala

In: Proiecte DIY Data: vineri, ianuarie 2, 2015 Comentarii: 0 Afisari: 7380

      Anual, incepand cu 1990, Pantone Color Institute a nominalizat Culoarea Anului, previzionand astfel tendintele urmate de producatorii, respectiv consumatorii, din numeroase domenii (design interior, arta, fashion, lifestyle sau chiar gastronomie).

      Compania Pantone este unanim recunoscuta ca o autoritate de renume mondial in domeniul exprimarii creativitatii, explorarii si standardizarii nuantelor.

      Fondatorul companiei, Lawrence Herbert, a creat in 1963 sistemul de identificare, potrivire si comunicare cu exactitate a culorilor, care a devenit intre timp un standard international. PANTONE® MATCHING SYSTEM® este acum un limbaj comun utilizat de designeri, artisti si producatori, sau comercianti si consumatori finali care pot fi regasiti intrun spectru larg de industrii.

      La sfarsitul anului trecut a venit si nominalizarea mult asteptata pentru acest an: Marsala este culoarea anului 2015!

      Definita ca o combinatie de rosu natural robust si vin pamantiu, Marsala este o culoare intensa, a carei eleganta iese in evidenta si determina un puternic impact atunci cand este folosita drept culoare principala. La fel de bine, poate fi utilizata ca un accesoriu ce va reusi sa accentueze numeroase alte culori neutre.

      Cum poate fi integrata Marsala in designul interior al locuintei tale? Sunt multe modalitati si alegerea poate fi dificila,  dar speram sa te ajute sugestiile si exemplele urmatoare.


Culoare principala

      Peretii care sunt vopsiti cu Marsala drept culoare dominanta, vor primi o nota suplimentara de eleganta prin adaugarea tablourilor, iar baghetele decorative si corpurile de mobilier de culoare deschisa vor accentua acest lucru.

photo 2
Source: Apartment Therapy

photo 3
Source: greatBIGcanvas


Accesoriu

      Te poti alinia cu usurinta la tendinta cromatica a noului an, chiar fara a fi necesara renovarea, prin utilizarea accesoriilor colorate. Imbinate adecvat, elementele mici de mobilier, draperiile, pernele, vazele, ramele tablourilor, lampile sau chiar cartile cu coperti colorate Marsala vor aduce un element de noutate.

photo 5
Source: Chris loves Julia

photo 6
Source: East Coast Creative blog


Contrast

      Utilizata pentru finisarea peretilor, culoarea anului va induce incaperilor un aer sofisticat. Dar acest lucru poate fi scos si mai mult in evidenta prin adaugarea unor elemente de culoare foarte deschisa: covoare, lampi, tablouri sau ancadramente ale usilor si ferestrelor.

photo
Source: 
mecc interiors


Pata de culoare

Utilizarea unui singur element colorat Marsala va improspata si va inviora o camera in care predomina culorile foarte deschise. Puteti opta pentru multe elemente de design interior, de la fotoliu, scaun sau canapea, pana la o simpla lenjerie de pat.

 photo 7
Source: The Decorista


photo 8
Source: Pottery Barn

 ASOCIERE CULORI MARSALA


Comentarii

Adauga un comentariu