Calculator necesar vopsea lavabila

In: Proiecte DIY Data: marţi, august 12, 2014 Comentarii: 0 Afisari: 14124

      Nu stii de cata vopsea lavabila vei avea nevoie? Hai sa calculam impreuna!



      Atunci cand decideti ca vreti sa renovati singuri o camera sau chiar toata locuinta, de cele mai multe ori apar probleme in estimarea cantitatii necesare de vopsea lavabila. E oarecum normal sa vi se intample acest lucru daca nu sunteti un zugrav profesionist care lucreaza zilnic cu notiunile de specialitate respective (iar articolul de fata nu este adresat profesionistilor...), dar speram ca va putem ajuta sa depasiti rapid acest impediment utilizand fisierul de calcul pe care-l puteti descarca gratuit din Categoria de produse Free Download sau accesand butonul FREE DOWNLOAD pozitionat la finalul acestui articol.

      Utilizarea acestui fisier nu necesita cunostinte specializate de arhitectura sau design interior, trebuie doar sa completati campurile galbene cu inaltimile si lungimile peretelui, respectiv ale usilor si ferestrelor pozitionate pe acest perete.

      In al doilea sheet veti completa dimensiunile tavanului – calculul este efectuat separat pentru ca, in general, tavanul va avea o alta culoare decat peretii (recomandam mai deschisa), implicit se utilizeaza o vopsea lavabila colorata in alta nuanta.

      Important: Toate dimensiunile trebuie sa fie completate utilizand metrul ca unitate de masura.

      Dupa ce ati terminat de completat pentru fiecare perete in parte, in celula rosie veti gasi suprafata totala pe care va trebui sa o acoperiti cu vopsea lavabila in aceasta camera.

      Care este cantitatea teoretica de vopsea necesara? E simplu: in al doilea tabel mai trebuie doar sa modificati celula verde in functie de numarul de straturi recomandat pentru acoperirea corecta a intregii suprafete, iar in dreptul produsului pe care intentionati sa-l utilizati veti regasi cantitatea teoretica necesara pentru aceasta suprafata.

      Asa cum am precizat mai devreme, rezultatul reprezinta cantitatea teoretica, pe langa care trebuie sa adaugam minim 10%, dar nu mai putin de 1-2 litri de vopsea lavabila, datorita:


•   Pierderilor accidentale.

•   Unui necesar suplimentar pentru posibile glafuri de dimensiuni mari in cazul cladirilor clasice cu pereti exteriori foarte lati (fisierul nu ia in calcul aceste cazuri particulare).

•   Cantitatilor de vopsea imbibate in trafaleti sau pierdute/uscate in tavitele de vopsire.

•   Retusurilor ulterioare necesare in urma lovirii accidentale a peretilor cauzate de instalarea sau mutarea mobilei (se intampla mai des decat ne-am dori...).

•   Retusurilor necesare in urma instalarii plintelor, a corpurilor de iluminat si a prizelor sau a desprinderii defectuoase a benzii adezive de hartie cu care ati protejat ferestrele si tocurile usilor.

      Aceasta cantitate de rezerva este recomandata sa fie luata in calcul si achizitionata mai ales in cazul vopselelor lavabile colorate, chiar in cazul colorarii computerizate. E adevarat ca ulterior puteti achizitiona exact acelasi cod de culoare, dar e greu de crezut ca la retusare veti reusi sa adaugati cantitatea de apa necesara pentru a obtine exact aceeasi dilutie procentuala precum la vopsirea initiala. Probabil ca ar putea fi obtinuta intr-un laborator farmaceutic, utilizand un pahar Berzelius si o pipeta, dar...

      Tips&Tricks: Atunci cand peretii vor fi acoperiti cu vopsea lavabila colorata, mai ales in cazul tonurilor puternice, este important sa realizati o culoare uniforma a peretelui. Specialistii apeleaza la un truc simplu, dar de efect, pe care nu-l veti regasi in fisele tehnice ale amorselor sau vopselelor lavabile: in amorsa se adauga o cantitate mica din vopseaua lavabila colorata ce urmeaza a fi aplicata. Chiar daca peretii acoperiti doar cu amorsa vor avea un aspect ciudat si neuniform, important e rezultatul final: o culoare puternica si uniforma pe toata suprafata peretelui.


      Nota:
In eventualitatea in care nu puteti utiliza fisierul de calcul descarcat din diverse motive (probabil pentru ca nu s-au salvat formulele ca urmare a incompatibilitatii cu versiunea de Excel pe care o utilizati), va rugam sa ne semnalati acest lucru completand formularul de contact
Contactati-ne!, urmand sa va transmitem o alta varianta care sa va fie utila.

FREE DOWNLOAD


 

Comentarii

Adauga un comentariu