Cum si de ce utilizam profilele PVC pentru protectie colturi pereti

In: Proiecte DIY Data: sâmbătă, februarie 7, 2015 Comentarii: 0 Afisari: 14091
            Colturi cu var murdarit sau chiar tencuiala sarita? Pereti cu muchii ciobite? Pare neplacut? De fapt ...  suna cunoscut?
     
      Cat de des ati patit asta?

Wall_damaged_2

Wall_damaged_3

      Acestea sunt rezultatul unor lovituri accidentale, produse cu ajutorul aspiratorului, la o simpla mutare a scaunelor sau chiar la eliminarea din casa a urmelor Craciunului (inclusiv a traditionalului brad). Din pacate, aceste lovituri sunt inevitabile in orice casa locuita, mai ales atunci cand copii isi fac simtita prezenta. Spre exemplu, lasand la o parte eventuale polemici despre gradul de utilitate sau „nocivitate” al premergatorului, majoritatea mamicilor sau bunicilor au avut „sansa” de a vedea in direct, cel putin o data, cum premergatorul pilotat cu maiestrie de bebelusul zburdalnic a agresat muchiile peretilor. Care au cedat. Intre 1 si 10 grame de tencuiala sau vopsea lavabila (vezi foto). E doar un caz particular, probabil ca va amintiti cu usurinta alte exemple.

      In cazul peretilor finisati cu vopsea lavabila, deteriorarea colturilor ar necesita mai multe operatiuni in vederea unei reconditionari corecte (inclusiv gletuire si acoperire cu vopsea lavabila).

Wall_corner_repair

      Iar pentru a fi siguri ca nu se vor vedea diferente intre vopseaua proaspat aplicata si restul peretelui, ar trebui sa revopsiti intregul perete... Lucrurile devin si mai complicate in cazul peretilor finisati cu tapet sau lambriu PVC, reconditionarea presupune inlocuirea a 1 - 2 role de tapet, respectiv placi de lambriu.

      Dar pentru toate acestea se pot gasi solutii mai simple. Iar o solutie cu care puteti sa economisiti timp si bani este utilizarea profilelor de protectie colturi din PVC.

White_walls_with_PVC_profile

      Profilele PVC pentru protectie colturi pot fi montate ca parte finala a finisarii muchiilor respective, atat cu rol decorativ, pentru a ascunde eventualele imperfectiuni ale peretilor, cat si in scop de protectie, mai ales in cazul colturilor exterioare.

LK_profile_traget
Source: candelha.com

      Aceste profile sunt recomandate pentru finisarea colturilor exterioare si interioare ale peretilor decorati cu tapet deoarece: 

      - protejeaza si mascheaza imbinarea diferitelor role de tapet, prevenind astfel exfolierea marginilor. 
      - sunt utile mai ales in cazul imbinarii dintre pereti decorati cu modele si texturi diferite de tapet, realizand o trecere lina intre acestea.

      O alta varianta este montarea ulterioara a profilelor de protectie (dupa cateva luni sau chiar dupa cativa ani) in scopul ascunderii eventualelor urmari ale accidentelor descrise anterior.

      Montarea profilelor este usor de realizat, la fel si inlocuirea lor, iar intreaga operatiune va dura cel mult 30 de minute, chiar daca nu veti apela la ajutorul unui profesionist:

      - puteti indeparta foarte usor profilul de colt deteriorat.

      - curatati peretele de eventualele urme de adeziv ramase in urma profilului deteriorat.

      - instalati un alt profil pe care-l veti lipi utilizand silicon universal.

      - pentru a realiza o buna adeziune a profilelor la colturi, este recomandat sa le lipiti de perete cu banda adeziva, pe care o veti indeparta dupa 24 de ore.

      Intretinere ulterioara a profilelor este usor de realizat, prin stergere cu o laveta umezita cu apa sau solutie de apa cu detergent.

LK_profile_traget

      Tips: Pentru o integrare perfecta a profilului de colt in designul interior al incaperii, este preferabil sa-l acoperiti cu vopsea lavabila colorata in functie de paleta cromatica utilizata pentru pereti. Totusi, in functie de producator, este posibil ca suprafata unor profile sa nu permita o aderenta corespunzatoare a vopselei lavabile. Solutia este simpla: inainte de montaj, trebuie doar sa prelucrati suprafata profilului cu smirghel foarte fin, obtinand astfel o textura la care vopseaua lavabila colorata va avea o buna aderenta.

Tiles_corner

Source: floorandwallsolutions.co.uk




Comentarii

Adauga un comentariu